Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Οργανισμός Τουρισμού Λουτρακίου: Έργο ύψιστης σημασίας για τον τουρισμό η αποκατάσταση της Διώρυγας του Ισθμού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 11 Ιούνιος 2021, 10:05

Ενόψει της θερινής περιόδου η επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της διώρυγας και η άμεση λήψη μέτρων είναι υψίστης σημασίας, καθώς το μακροχρόνιο κλείσιμό της λόγω κατολισθήσεων στα πρανή και η συνεπαγόμενη διακοπή της διέλευσης τόσο των τουριστικών πλοίων, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής.


Η Διώρυγα του Ισθμού αποτελεί παγκόσμιο γεωγραφικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και ταυτόχρονα ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους ξένους τουρίστες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουν από την Αττική στην Πελοπόννησο και να μη σταματήσουν στην παλιά γέφυρα για να την δουν και να τραβήξουν φωτογραφίες. Τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την τουριστική ανάδειξη της διώρυγας που αποτέλεσε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην Ελλάδα το 19ο αιώνα και αδιαμφισβήτητα συμβάλει στην διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας.

“Ενόψει της θερινής περιόδου η επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της διώρυγας και η άμεση λήψη μέτρων είναι υψίστης σημασίας, καθώς το μακροχρόνιο κλείσιμό της λόγω κατολισθήσεων στα πρανή και η συνεπαγόμενη διακοπή της διέλευσης τόσο των τουριστικών πλοίων, όσο και των καραβιών που πραγματοποιούν τον διάπλου αυτής, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού και του Δήμου μας”, αναφέρει ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LOT).

“Καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες πραγματοποιούσαν το διάπλου της διώρυγας καθώς και πολλές ακόμη δράσεις οι οποίες προσελκύουν επισκέπτες, που επιθυμούν να έχουν μια μοναδική εμπειρία στον Ισθμό. Το παρατεταμένο κλείσιμο της διώρυγας  δημιουργεί άμεσες ή έμμεσες οικονομικές επιπτώσεις  στις επιχειρήσεις της περιοχής μας που αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής κοινωνίας και επηρεάζει αρνητικά την τουριστική εικόνα του προορισμού, ο οποίος έχει ήδη υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία.

Εκπροσωπώντας τους φορείς τουρισμού του Δήμου Λουτρακίου Π-ΑΓ.Θ κατανοούμε απόλυτα την αναγκαιότητα του κλεισίματος του Ισθμού για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, τονίζουμε και από την πλευράς μας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ταχύτερη κατά το δυνατό αποκατάστασης της διέλευσης και την επαναφορά της ομαλής λειτουργίας της Διώρυγας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top