Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟργανισμός Τουρισμού Λουτρακίου: Έργο ύψιστης σημασίας για τον τουρισμό η αποκατάσταση της Διώρυγας του Ισθμού
Προορισμός

Οργανισμός Τουρισμού Λουτρακίου: Έργο ύψιστης σημασίας για τον τουρισμό η αποκατάσταση της Διώρυγας του Ισθμού

Ενόψει της θερινής περιόδου η επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της διώρυγας και η άμεση λήψη μέτρων είναι υψίστης σημασίας, καθώς το μακροχρόνιο κλείσιμό της λόγω κατολισθήσεων στα πρανή και η συνεπαγόμενη διακοπή της διέλευσης τόσο των τουριστικών πλοίων, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής.

Η Διώρυγα του Ισθμού αποτελεί παγκόσμιο γεωγραφικό κόμβο επικοινωνίας μεταξύ του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους και ταυτόχρονα ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους ξένους τουρίστες. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουν από την Αττική στην Πελοπόννησο και να μη σταματήσουν στην παλιά γέφυρα για να την δουν και να τραβήξουν φωτογραφίες. Τα τελευταία χρόνια γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την τουριστική ανάδειξη της διώρυγας που αποτέλεσε το μεγαλύτερο τεχνικό έργο στην Ελλάδα το 19ο αιώνα και αδιαμφισβήτητα συμβάλει στην διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας.

“Ενόψει της θερινής περιόδου η επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της διώρυγας και η άμεση λήψη μέτρων είναι υψίστης σημασίας, καθώς το μακροχρόνιο κλείσιμό της λόγω κατολισθήσεων στα πρανή και η συνεπαγόμενη διακοπή της διέλευσης τόσο των τουριστικών πλοίων, όσο και των καραβιών που πραγματοποιούν τον διάπλου αυτής, αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής του Ισθμού και του Δήμου μας”, αναφέρει ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LOT).

“Καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες πραγματοποιούσαν το διάπλου της διώρυγας καθώς και πολλές ακόμη δράσεις οι οποίες προσελκύουν επισκέπτες, που επιθυμούν να έχουν μια μοναδική εμπειρία στον Ισθμό. Το παρατεταμένο κλείσιμο της διώρυγας  δημιουργεί άμεσες ή έμμεσες οικονομικές επιπτώσεις  στις επιχειρήσεις της περιοχής μας που αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής κοινωνίας και επηρεάζει αρνητικά την τουριστική εικόνα του προορισμού, ο οποίος έχει ήδη υποστεί σημαντικό πλήγμα από την πανδημία.

Εκπροσωπώντας τους φορείς τουρισμού του Δήμου Λουτρακίου Π-ΑΓ.Θ κατανοούμε απόλυτα την αναγκαιότητα του κλεισίματος του Ισθμού για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, τονίζουμε και από την πλευράς μας την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ταχύτερη κατά το δυνατό αποκατάστασης της διέλευσης και την επαναφορά της ομαλής λειτουργίας της Διώρυγας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024