Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕιδική Oμάδα για τον Τουρισμό της ΕΕ: 'Η υιοθέτηση του πιστοποιητικού αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Tourism Task Force'
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ειδική Oμάδα για τον Τουρισμό της ΕΕ: 'Η υιοθέτηση του πιστοποιητικού αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Tourism Task Force'

Δήλωση της Ειδικής Ομάδας για τον Τουρισμό της Επιτροπής TRAN του Ευρωκοινοβουλίου: 'Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να θεσπιστεί το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID που ζητούσαμε συστηματικά από το 2020'.

Η Ειδική Oμάδα για τον Τουρισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Tourism Task Force (TTF) της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN χαιρετίζει τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID, για το οποίο πίεζε την Κομισιόν από το 2020, με δήλωσή που εξέδωσε και στην οποία τονίζει ότι: “Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά από επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ειδική Ομάδα για τον Τουρισμό TTF, από την αρχή της πανδημίας, για μέτρα που στοχεύουν σε μεγαλύτερο συντονισμό και βαθύτερη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών με την ΕΕ να ηγείται”.

Παρά την καθυστέρηση στην ανταπόκριση από την Κομισιόν, η υιοθέτηση του πιστοποιητικού αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Tourism Task Force (TTF) και ευόδωση των πολύμηνων προσπαθειών της, με συνεχείς διεκδικήσεις και συστηματικές πιέσεις.  

Η πρόταση των μελών της TTF για την ανάγκη θέσπισης ενιαίων πρωτοκόλλων και μέτρων με στόχο τη διευκόλυνση των μετακινήσεων στην ΕΕ, είχε κατατεθεί και είχε υιοθετηθεί ήδη από τον Ιούνιο του 2020 στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον τουρισμό. Είχε επίσης συμπεριληφθεί σε ανακοίνωσή τους που είχε δημοσιοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2020, με την ευκαιρία της Συνδιάσκεψης για τον Τουρισμό που διοργάνωσε η Κομισιόν.

Ενώ, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν στη δήλωσή τους: “Tον Οκτώβριο του 2020, στη Στρατηγική της ΕΕ για τον Βιώσιμο Τουρισμό, η οποία υιοθετήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, γινόταν έκκληση για ένα κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και ένα κοινό και χωρίς διακρίσεις πρωτόκολλο της ΕΕ για την Ασφάλεια στην Υγεία που προέβλεπε τεστ πριν την αναχώρηση”. Πρόκειται συγκεκριμένα για την Έκθεση που εκπονήθηκε μετά από πρόταση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κας Έλενας Κουντουρά, το φθινόπωρο του 2020 προς την Επιτροπή TRAN, και η οποία είχε γίνει αποδεκτή.

Στη δήλωση της Tourism Task Force (ΤTF), που υπογράφουν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN Καρίμα Ντέλι και τα μέλη της που εκπροσωπούν διαφορετικές πολιτικές ομάδες, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: “Τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Τουρισμού, Tourism Task Force (TTF) έθεσαν επανειλημμένα αυτά τα ζητήματα και άσκησαν πίεση στην Kομισιόν  παρουσία του Επιτρόπου Μπρετόν στην Επιτροπή μας (ΤRAN). Θεωρούμε ότι το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID είναι μια ξεκάθαρη απόκριση σε όλα αυτά τα αιτήματα, και αναμένουμε ότι θα αποτελέσει επαρκή και αποτελεσματική απάντηση για την επανεκκίνηση των μεταφορών και του τουρισμού”.

H κα Κουντουρά, ως συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού TRAN και μέλος της Tourism Task Force, συνυπογράφει την δήλωση αυτή, καθώς πρωτοστάτησε στην κατάρτιση αυτών των κρίσιμων θέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είχε μάλιστα καταθέσει σειρά τροπολογιών από την αρχή της πανδημίας που  υπερψηφίστηκαν και υιοθετήθηκαν στα σχετικά  ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και είχαν προωθηθεί στο πλαίσιο της στενής της συνεργασίας με την Tourism Task Force (TTF) για την άσκηση πίεσης προς την Κομισιόν, ώστε να θεσπιστεί ένα ενιαίο πλαίσιο πρωτοκόλλων και κανόνων  για να επανεκκινήσουν με ασφάλεια τα ταξίδια και να ανακάμψει ταχύτερα ο  τουρισμός σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024