Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Η Βρετανία οδηγείται σε παράταση του 'ανοίγματος' του lockdown

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Ιούνιος 2021, 13:22

Οι περιορισμοί λόγω COVID-19 θα μπορούσαν να αρθούν στις 5 Ιουλίου, εάν οι νοσηλείες παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται να καθυστερήσει την άρση του lockdown έως τις 19 Ιουλίου, λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων του μεταλλαγμένου ινδικού στελέχους κατά 240% μέσα σε μια εβδομάδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “The Sun”.

Σύμφωνα με τα σχέδια που θα ανακοινωθούν σήμερα, Δευτέρα, 14 Ιουνίου, θα υπάρξει επανεξέταση δύο εβδομάδων, πράγμα που σημαίνει ότι οι περιορισμοί λόγω COVID-19 θα μπορούσαν να αρθούν στις 5 Ιουλίου, εάν οι νοσηλείες παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο, πολλές πηγές δήλωσαν στη βρετανική εφημερίδα ότι οι πιθανότητες άρσης των περιορισμών, όπως αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου είναι σχεδόν μηδενικές - ένα τεράστιο πλήγμα για τη φιλοξενία του Euro στο στάδιο Wembley. Τα ομαδικά παιχνίδια θα έχουν ένα ανώτατο όριο χωρητικότητας σταδίου στο 25% (22.500 θεατές), το οποίο ελπίζεται να αυξηθεί σε περίπου 45.000 για τους ημιτελικούς και τον τελικό της 11ης Ιουλίου.

Η καθυστέρηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να διελευκανθεί εάν οι εμβολιασμοί σημαίνουν πραγματικά ότι οι αυξανόμενοι αριθμοί κρουσμάτων δεν προκαλούν αύξηση στις νοσηλείες - και θα επιτρέψει σε εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που αναμένεται να ανακοινωθούν, οι κανόνες κοινωνικής απόστασης και ο “κανόνας των έξι ατόμων” πρόκειται να παραμείνουν σε ισχύ. Οι παμπ και τα εστιατόρια δε θα μπορούν να ανοίξουν με πλήρη χωρητικότητα, με τον αριθμό των πελατών να υφόστατι περιορισμούς από τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο έξι άτομα μπορούν να φάνε μαζί σε εσωτερικό χώρο, ενώ επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως και 30 ατόμων σε εξωτερικό χώρο. Θα παραμείνει επίσης το όριο των αριθμών θεατών που επιτρέπονται σε γήπεδα, κινηματογράφους, αθλητικές εκδηλώσεις και θέατρα.

Οι κανόνες για τις μάσκες προσώπου αναμένεται να παραμείνουν ως έχουν, πράγμα που σημαίνει ότι θα εξακολουθούν να είναι αναγκαίες στις δημόσιες συγκοινωνίες και τους δημόσιους χώρους.

Τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία είναι τώρα όλα κλειστά, θα πρέπει επίσης να παραμείνουν ως έχει - παρά το ότι είχε προγραμματιστεί να ανοίξουν ξανά στις 21 Ιουνίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top