Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα θεματικά βίντεο για την προβολή της Πιερίας
Θρησκευτικός τουρισμός

Νέα θεματικά βίντεο για την προβολή της Πιερίας

Με έμφαση στην ψηφιακή προβολή η νέα δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους σε συνεργασία με την Π.Ε. Πιερίας για την ανάδειξη των 'Βημάτων' του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία.

Το νέο δίγλωσσο ντοκιμαντέρ με θέμα “Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία“, καθώς και βίντεο μικρότερης διάρκειας με διάφορες θεματικές ενότητες, παρουσίασαν πρόσφατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου.

Τα μοναστηριακά προϊόντα, τα άγνωστα Προσκυνήματα, τα μοναστήρια και τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία αποτελούν τα βασικά στοιχεία στα οποία βασίστηκε η κεντρική ιδέα και το σενάριο των τεσσάρων θεματικών βίντεο. Τις παραπάνω παραγωγές υλοποίησαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσω του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που έχουν ιδρύσει από κοινού οι δύο φορείς.

|

Το νέο αυτό ψηφιακό υλικό θα αποτελέσει αναγκαίο διαχειριστικό εργαλείο για μια ισόρροπη και αποτελεσματική προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία καθώς και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη του χαρτοφυλακίου προσκυνηματικών  προορισμών της Πιερίας και της εμβληματικής διαδρομής των βημάτων του Αποστόλου των Εθνών. Έχει ως σκοπό την ευρεία διάδοση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, κ.ά.

Για ακόμη μια φορά η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους μέσω συνεργειών με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους τρεις Δήμους του νομού και όλους τους τουριστικούς φορείς στοχεύει στην προβολή και την προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των ιερών μνημείων, προσκυνημάτων και κειμηλίων, την προσέλκυση και ανάπτυξη των προσκυνημάτων και περιηγήσεων με θρησκευτική νοηματοδότηση και περιεχόμενο.

Η Πιερία έχει πολλά και ζωντανά τεκμήρια παρουσίας του Αποστόλου Παύλου και η υλοποίηση τέτοιων καινοτόμων δράσεων θα μπορέσει να δώσει προστιθέμενη αξία στην Πιερία από τουριστικής πλευράς αλλά και από πλευράς ιστορίας και θρησκευτικής πίστης.

Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ και την τρίλεπτη έκδοση των τεσσάρων θεματικών βίντεο στο επίσημο κανάλι Youtube της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους ή στους παρακάτω συνδέσμους.

Θεματικά βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=BUJSDcmdvTg
https://www.youtube.com/watch?v=UraTRpi3SaM
https://www.youtube.com/watch?v=P8rWessyrfw
https://www.youtube.com/watch?v=LJd9LJnpA5U

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024