Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑπίθανο το σενάριο οι Βρετανοί να ξεκινήσουν τα ταξίδια πριν τον Αύγουστο
Τάσεις

Απίθανο το σενάριο οι Βρετανοί να ξεκινήσουν τα ταξίδια πριν τον Αύγουστο

Η British Airways, η Virgin Atlantic και η easyJet ακυρώνουν πτήσεις τους μέχρι τις 19 Ιουλίου, ενώ ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου, η TUI, ακύρωσε επίσης τα πακέτα διακοπών της για τον Ιούλιο, επικαλούμενη τη 'συνεχιζόμενη αβεβαιότητα'.

Οι διακοπές στο εξωτερικό για τους Βρετανούς είναι απίθανο να ξαναρχίσουν πριν τον Αύγουστο, σύμφωνα με πηγές, γνώστες του βρετανικού εξωτερικού τουρισμού. Ο πρωθυπουργός Boris Johnson καθυστερεί την “Ημέρα Ελευθερίας” από τον COVID για τις 19 Ιουλίου, με τους περισσότερους ταξιδιωτικούς πράκτορες να επεκτείνουν τις ακυρώσεις μέχρι τον Ιούλιο, αλλά και μετά.

Ο Toni Mayor, επικεφαλής του Συνδέσμου Ξενοδόχων της Βαλένθια στην Ισπανία (Hosbec), δήλωσε ότι η κίνηση των επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται “σε σίγαση” μέχρι τουλάχιστον τον Αύγουστο, μετά από συνάντηση με τον πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου. “Τα συνολικά επίπεδα κρουσμάτων στην Ισπανία εξακολουθούν να είναι υψηλά σε κάποια μέρη και η εικόνα είναι άνιση, οπότε νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε”, δήλωσε.

Ο Paul Charles, διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού συμβουλευτικού γραφείου The PC Agency, δήλωσε: “Η κυβέρνηση σίγουρα σηματοδοτεί πολύ ξεκάθαρα ότι σκοπεύει να ‘ανοίξει’ τα ταξίδια στο εξωτερικό τον Αύγουστο, σε μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς και στις ΗΠΑ. Το έχω ακούσει από διάφορες πηγές. Εγώ και πολλοί άλλοι στον τομέα πιστεύω ότι πρέπει τώρα να ορίσουν μια ημερομηνία. Με τον ίδιο τρόπο που έθεσαν ημερομηνία εσωτερικού ανοίγματος στις 19 Ιουλίου, θα έπρεπε να υπάρχει ημερομηνία για τις 31 Ιουλίου, για το ‘άνοιγμα’ των ταξιδιών στο εξωτερικό, ειδικά σε εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και θα είναι 40 εκατ. άτομα μέχρι τότε. Χθες ανακοινώθηκε ότι άλλα 10 εκατομμύρια θα έχουν εμβολιαστεί έως τις 19 Ιουλίου, οπότε δεν υπάρχει τίποτα που να τους εμποδίζει να ορίσουν ημερομηνία την 31 Ιουλίου”.

Στην Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες, τουριστικοί φορείς έχουν επίσης λάβει παρόμοια μηνύματα από αξιωματούχους του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, για ταξίδια των Βρετανών από τον Αύγουστο και μετά.

Η British Airways, η Virgin Atlantic και η easyJet ακυρώνουν πτήσεις τους μέχρι τις 19 Ιουλίου, ενώ ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου, η TUI, ακύρωσε επίσης τα πακέτα διακοπών της για τον Ιούλιο, επικαλούμενη τη “συνεχιζόμενη αβεβαιότητα”. “Όλοι οι πελάτες που επηρεάζονται από αυτές τις ακυρώσεις μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας και θα μπορούν να ζητήσουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους σε μετρητά“, δήλωσε η εταιρεία.

Οι τουριστικοί προορισμοί σε όλη την Ευρώπη δεν αναμένουν σημαντικές αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχουν εκδοθεί για τους Βρετανούς, πριν από τις αρχές Αυγούστου, καθώς υπάρχει ανησυχίες για το παραλλαγμένο στέλεχος Delta του κορονοϊού.

Η Ολλανδία έχει εκδώσει περιορισμούς καραντίνας για ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Ιρλανδία και η Ιταλία θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi δήλωσε ότι ενδέχεται να “πρέπει να επιβάλει εκ νέου καραντίνα για όσους φτάνουν από τη Βρετανία”, εάν συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων της μετάλλαξης Delta.

Σημειώνεται ότι η επόμενη επανεξέταση των χωρών που θα μπουν (ή θα βγουν) από την ‘πράσινη’ λίστα της Βρετανίας θα γίνει στις 28 Ιουνίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024