Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ ΕΤΑΛ συμμετέχει στην Πράξη ΑΝΔΙΚΑΤ 'Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού'
Κύπρος

Η ΕΤΑΛ συμμετέχει στην Πράξη ΑΝΔΙΚΑΤ 'Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού'

Το πρόγραμμα ‘ΑΝΔΙΚΑΤ’, με συνολικό προϋπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ, καταπιάνεται με την δημιουργία καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάπτυξη δικτύου καταδυτικού τουρισμού.

Στα πλαίσια της ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού συμμετέχει στην Πράξη ΑΝΔΙΚΑΤ “Ανάπτυξη Δικτύου Καταδυτικού Τουρισμού”, του Προγράμματος Διασυνοριακής Ελλάδα – Κύπρος, 2014 – 2020, INTERREG V – A.

Ως εκ τούτου η ΕΤΑΛ διοργανώνει ατομικά ταξίδια δημοσιογράφων από το εξωτερικό στη Λεμεσό, με στόχο την προώθηση των σημείων καταδυτικού ενδιαφέροντος στην περιοχή και ειδικότερα των δύο καταδυτικών υφάλων στην Αμαθούντα και το Δασούδι. Τις τελευταίες μέρες φιλοξενήθηκε η ελληνίδα travel blogger ‘Evita Travels the World’, η οποία είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην ευρύτερη Λεμεσό, να απολαύσει την τοπική κουζίνα, να κάνει snorkeling στις προαναφερόμενες θαλάσσιες περιοχές, και να καταδυθεί στο Δασούδι, όπου επισκέφθηκε τα ναυάγια και εντυπωσιάστηκε από την πλούσια θαλάσσια ζωή.

Η travel blogger έχει ήδη ξεκινήσει να προβάλλει μέσα από άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό τη Λεμεσό ως καταδυτικό προορισμό και ειδικότερα τους δύο τεχνητούς υφάλους που δημιουργήθηκαν από το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα “ΑΝΔΙΚΑΤ”, με συνολικό προϋπολογισμό 3,2 εκατ. ευρώ, καταπιάνεται με την δημιουργία καταδυτικών διαδρομών σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και την ανάπτυξη δικτύου καταδυτικού τουρισμού. Το έργο έχει διάρκεια τρία χρόνια και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το τουριστικό προϊόν στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, προσθέτοντας αξία στους τεχνητούς υφάλους.

Ανάμεσα στις δράσεις της ΕΤΑΛ έχει αγοραστεί θόλος χωρητικότητας 25 ενηλίκων ή 40 παιδιών για προβολή ντοκυμαντέρ 180⁰ για τον βυθό, στα πλαίσια της επιμόρφωσης του ντόπιου και τουριστικού κοινού για τις καταδυτικές διαδρομές.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού συνεχίζει τις προσπάθειές της για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η περιφέρεια Λεμεσού και διεκδικεί ευρωπαϊκά κονδύλια σε τομείς ειδικών ενδιαφερόντων για το σκοπό αυτό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024