Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην Καλαμάτα η 'Made In Greece' συλλογή του Οίκου Dior
Προώθηση προορισμού

Στην Καλαμάτα η 'Made In Greece' συλλογή του Οίκου Dior

Για τη συλλογή Cruise 2022 του Dior, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι επέλεξε να εξερευνήσει/επισκεφθεί τρεις ελληνικές πόλεις: Άργος, Σουφλί και Καλαμάτα.

Η πόλη της Καλαμάτας επιλέχθηκε μαζί με ακόμα δύο περιοχές της χώρας, προκειμένου να υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης του οίκου Dior, αύριο Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για την επίδειξη μόδας που θα παρουσιάσει ο οίκος υψηλής ραπτικής Dior, στο Καλλιμάρμαρο, με αναφορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου και ώρα 21.00 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, παράλληλα με την επίδειξη στην Αθήνα, με την τήρηση όλων των ισχυόντων υγειονομικών κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Για τη συλλογή Cruise 2022 του Dior, η σχεδιάστρια Maria Grazia Chiuri επέλεξε να εξερευνήσει/επισκεφθεί τρεις ελληνικές πόλεις: Άργος, Σουφλί και Καλαμάτα. Εμπνευσμένη από τον πλούτο των μουσείων τους και τη λεπτή γνώση που συντηρούν, η καλλιτεχνική διευθύντρια των γυναικείων συλλογών Dior θέλησε, με αφορμή αυτή την επίδειξη Dior, να συνομιλήσει με τοπικούς τεχνίτες και ατελιέ, τιμώντας πανηγυρικά τις πολύτιμες τεχνικές τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των συναρπαστικών ταξιδιών, η Maria Grazia Chiuri  συνάντησε τον κ. Άρη Τζερνοβάκη, ράφτη και κεντητή. Η επίσκεψη στο εργαστήρι του κοντά στο Άργος, στην περιοχή της Πελοποννήσου, ήταν καθοριστική για την καλλιτεχνική διευθύντρια, η οποία του ανέθεσε να κεντήσει ένα σακάκι και μια σάκα Dior χρησιμοποιώντας τη μοναδική μέθοδο με την οποία στολίζει, δίνοντάς τους συγχρόνως σχήμα, φορέματα και αξεσουάρ.

Άλλη συναρπαστική σύνδεση με πολιτιστικούς χώρους: τα εργοστάσια μεταξιού στο Σουφλί, και ένα μουσείο αφιερωμένο στην τέχνη του μεταξιού στην ίδια πόλη – πατρογονικό επίκεντρο της παραγωγής μεταξιού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – όπου διαιωνίζεται η παραδοσιακή τεχνική της ύφανσης του μεταξιού με αργαλειό ζακάρ. Η Maria Grazia Chiuri θέλησε να αναδείξει αυτή την πανάρχαια γνώση στη συλλογή Dior Cruise 2022, κυρίως μέσα από την επανερμηνεία των εμβληματικών μοτίβων του οίκου, όπως είναι οι ρίγες και το πιε ντε πουλ.

Τέλος, στην Καλαμάτα, στην περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, η ΜMaria Grazia Chiuri επισκέφθηκε τη συλλογή παραδοσιακών ελληνικών ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, τιμώντας πανηγυρικά αυτή την ανεκτίμητη κληρονομιά την οποία και θέλει να μεταδώσει στις νεότερες γενιές μέσω των πολιτιστικών ανταλλαγών που έφεραν στη ζωή αυτή τη συλλογή Cruise.

Με αφορμή τις παραπάνω επισκέψεις ο Οίκος Christian Dior διοργανώνει live streaming του show σε κεντρικά σημεία για τους κατοίκους του Άργους της Καλαμάτας και του Σουφλίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024