Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΕπτά νέοι προβλήτες στο λιμάνι του Λαυρίου
Κρουαζιέρα

Επτά νέοι προβλήτες στο λιμάνι του Λαυρίου

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του λιμένος του Λαυρίου, θα εγκριθεί η δημιουργία νέων 7 πλωτών προβλητών, που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 200 σκάφη αναψυχής.

“Η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτερα, σε σχέση με άλλα κράτη, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας”, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Celestial Cruises. “Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναθεωρήθηκαν, με βάση την εμπειρία του 2020 και την εξέλιξη των υγειονομικών δεδομένων, μετά από συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, τους ειδικούς επιστήμονες, αλλά και τους φορείς της κρουαζιέρας. Τα λιμάνια μας έχουν έτοιμα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid, ενώ ολοκληρώθηκε η κατηγοριοποίησή τους σε λιμανια έναρξης, λιμάνια ενδιάμεσων προορισμών και λιμάνια καταφυγής, για όσα πλοία αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Οι κάτοικοι των νησιών μας εμβολιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, χάρη στο πρόγραμμα ‘Γαλάζια Ελευθερία’, κάτι που δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας όχι μόνο για τους ίδιους τους νησιώτες, αλλά και για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε εγκαίρως ένα ασφαλές πλαίσιο προστασίας επιβατών και πληρωμάτων και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα 40 περίπου κρουαζιερόπλοια που θα δραστηριοποιηθούν στις ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι. Η κρουαζιέρα νικά την πανδημία και επανεκκινεί, από το Λαύριο, με πολλά και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό, την οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης του λιμένος του Λαυρίου, πολύ σύντομα θα εγκρίνουμε τη δημιουργία νέων 7 πλωτών προβλητών, που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 200 σκάφη αναψυχής. Σε μία περίοδο που πραγματοποιούνται εργασίες στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, οι νέοι προβλήτες θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της φιλοξενίας σκαφών αναψυχής, αναβαθμίζοντας ταυτοχρόνως το λιμάνι του Λαυρίου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024