Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τατιάνα Ρόκου - 17 Ιούνιος 2021, 12:35

Ομιλία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη, στο Greece – GCC countries e-Business Gathering.


Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης συμμετείχε χθες σε διαδικτυακή, επιχειρηματική συνάντηση μεταξύ Ελλάδας και κρατών–μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, την οποία διοργάνωσε το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο υπό τον τίτλο “Κοινά οράματα”. Από την αραβική πλευρά, στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οι χώρες Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, αφού υπενθύμισε ότι “η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακά εξαιρετικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο εδώ και πολλές δεκαετίες”, τόνισε: “Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενισχύσει έμπρακτα τα πεδία συνεργασίας και ένας από τους σημαντικότερους τομείς συνεργασίας είναι και ο τουρισμός. “Ειδικά φέτος” είπε, “γίνεται ιδιαίτερα μεθοδική προσπάθεια από το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από τις αραβικές χώρες προς την Ελλάδα. Μάλιστα φέτος, έχουμε πολλές απευθείας πτήσεις από αραβικές χώρες προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, που ήδη έχουν ξεκινήσει”.

Αναφορικά με τις δράσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στις αραβικές χώρες, ο γενικός γραμματέας σημείωσε: “Ο ΕΟΤ, προφανώς, στηρίζει από την πλευρά του την προσπάθεια προβολής της Ελλάδας στον Αραβικό κόσμο. Πρόσφατα συμμετείχε με αντιπροσωπεία στην μεγάλη έκθεση Αrabian Τravel Μarket του Ντουμπάι, όπου έγιναν επαφές με παράγοντές της τουριστικής αγοράς, ενώ διοργανώθηκαν και αντίστοιχα on line workshops. Επίσης, ετοιμάζονται ταξίδια εξοικείωσης προς την χώρα μας με την υποστήριξη του ΕΟΤ, αλλά και εξειδικευμένες καμπάνιες προβολής της Ελλάδας στην περιοχή για τη γαστρονομία, τον τουρισμό πολυτελείας και ευεξίας, τον συνεδριακό τουρισμό κ.ά.”.Κλείνοντας ο κ. Φραγκάκης υπογράμμισε: “Οι προοπτικές που ανοίγονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αλλού για τον ελληνικό τουρισμό είναι πολύ σημαντικές. Το ίδιο και οι ευκαιρίες στην περιοχή. Γι’αυτό και σκοπεύουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sulaiman Hamid Almazroui, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ανάπτυξης Εμπορίου και Τουρισμού HAE Khalid Jasim Al Midfa, καθώς και οι Mohammed Bin Kuwair, Senior Manager for International Business της Bee’ah ΗΑΕ, Μάκης Σπυράτος, διευθυντής ανάπτυξης Μέσης Ανατολής & Country Manager Oman της Polygreen S.A. και Marwan Hareb Al Aryani, διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο του Εμιράτου του Ajman. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top