Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Χωρίς, πιθανώς, καραντίνα η επιστροφή των εμβολιασμένων Βρετανών τουριστών από 'πορτοκαλί' χώρες

Τατιάνα Ρόκου - 17 Ιούνιος 2021, 13:00

Δεν έχει καθοριστεί ακόμη αν αυτό το νέο πιθανό καθεστώς θα αφορά μόνο πλήρως εμβολιασθέντες Βρετανούς που θα επιστρέφουν από διακοπές ή όλες τις αφίξεις από τις 'πορτοκαλί' χώρες, όπως η Ελλάδα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Telegraph, η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάργηση της δεκαήμερης κατ‘οίκον καραντίνας για τους τουρίστες που θα επιστρέφουν στη χώρα από χώρες της “πορτοκαλί” ταξιδιωτικής λίστας, εφ‘όσον έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου COVID-19.

Αυτό σημαίνει ότι, κατ‘ουσίαν, για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς, οι ‘πορτοκαλί’ χώρες μετατρέπονται σε ‘πράσινες’.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι προτάσεις αυτές βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο και ότι ο υπουργός Υγείας Matt Hancock, που έχει ταχθεί υπέρ αυστηρότερης συνοριακής πολιτικής, είναι ανοιχτός σε μια τέτοια σημαντική αλλαγή στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη που εφαρμόζει το Λονδίνο.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι “αναγνωρίζοντας το δυνατό στρατηγικό σκεπτικό και την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, έχουμε αρχίσει δουλειά επί της εξέτασης του ρόλου των εμβολιασμών στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής σειράς μέτρων υγείας και τεστ για τα εισερχόμενα ταξίδια”.

Τα σχέδια αναμένεται να είναι έτοιμα προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο εντός δεκαπενθημέρου, δυνητικά πριν από την επόμενη αξιολόγηση της πράσινης λίστας που θα ισχύσει από τις 28 Ιουνίου. Πάντως πηγή της εφημερίδας λέει ότι δεν είναι βέβαιο πως οι αποφάσεις θα ληφθούν εντός του μήνα.

Όπως σημειώνει η “Telegraph”, ακόμα δεν έχει καθοριστεί αν αυτό το νέο πιθανό καθεστώς θα αφορά μόνο πλήρως εμβολιασθέντες Βρετανούς που θα επιστρέφουν από διακοπές ή όλες τις αφίξεις από τις “πορτοκαλί” χώρες, όπως η Ελλάδα. Ανοιχτό είναι επίσης αν θα υπάρχουν εξαιρέσεις για όσους δε θα μπορούν να εμβολιαστούν για οποιονδήποτε λόγο και για τα παιδιά κάτω των 18 ετών.

Αυτήν τη στιγμή μόνο 11 χώρες και προορισμοί βρίσκονται στην “πράσινη” ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας (χωρίς καραντίνα άμα την επιστροφή τους στο βρετανικό έδαφος), με την Ισλανδία και το Γιβραλτάρ να συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, από πλευράς Ευρώπης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top