Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈτοιμοι και προς αδειοδότηση οι φάκελοι των υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κύμη, Κάρυστο και Αλιβέρι
Αερομεταφορές

Έτοιμοι και προς αδειοδότηση οι φάκελοι των υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κύμη, Κάρυστο και Αλιβέρι

Παράλληλα με την ανάπτυξη της πτητικής δραστηριότητας των υδροπλάνων στην Εύβοια σκοπός της Hellenic Seaplanes είναι και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, καθώς ενδείκνυται πέρα από θαλάσσιο τουρισμό και για εναλλακτικά είδη τουρισμού.

“Το δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται στην Ελλάδα ισχυροποιείται πλέον ακόμα πιο πολύ, με την Εύβοια να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αυτό επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις γύρω από την άδεια που αναμένεται να χορηγηθεί στα πέντε υδατοδρόμιά της”, επισημαίνει η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA.

Ειδικότερα, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες τόσο από πλευράς της ένωσης των εταιρειών Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια που έχουν αναλάβει την αδειοδότηση των έργων όσο και του Οργανισμού Λιμένα Ευβοίας που ανέθεσε στην σύμπραξη των εταιρειών την ίδρυση των υδατοδρομίων της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Κύμης, της Καρύστου, καθώς και του Αλιβερίου.

Οι τεχνικοί φάκελοι των υδατοδρομίων κατατέθηκαν πλήρως επικαιροποιημένοι και σύμφωνοι με το νέο νόμο στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία αδειοδότησής τους. Η υλοποίηση του project των υδατοδρομίων στο νησί, είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ της ένωσης και της λιμενικής αρχής και φέρει την σφραγίδα του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Ευβοίας, κ. Σπυρίδωνα Γεροντίτη, ο οποίος είχε σε περίοπτη θέση εξαρχής το σχέδιο δημιουργίας υδατοδρομίων με σκοπό την εύκολη διασύνδεσή τους τόσο με άλλες γειτονικές περιοχές όσο και με θέρετρα εντός του νομού. Βάση του πλάνου που αφορά το έργο, καθένα από τα υδατοδρόμια της Εύβοιας προβλέπεται να περιλαμβάνει χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και αποσκευών καθώς και πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων.

Το Κεντρικό Υδατοδρόμιο θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500 τ.μ.), ενώ τα περιφερειακά υδατοδρόμια (εκτάσεως 150 τ.μ. το καθένα) στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, την Κάρυστο και τον Κάραβο Αλιβερίου θα κατασκευαστούν ταυτόχρονα, στην περιοχή του κεντρικού λιμένα της κάθε πόλης.

Το σχέδιο πτήσεων από και προς την Εύβοια
Παράλληλα με τη διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων, η Hellenic Seaplanes ξεκινάει τη χάραξη του σχεδίου πτήσεων της με υδροπλάνα από και προς την Εύβοια.

Ειδικότερα προβλέπεται βάση του πλάνου της εταιρείας η δημιουργία δρομολογίων που θα εξυπηρετούν σε πρώτη φάση τη διασύνδεση του υδατοδρομίου Βόλου με αυτά της Εύβοιας και των Σποράδων και αργότερα τις πτήσεις από τα υδατοδρόμια της Εύβοιας προς την Αττική και των πλησιέστερων υδατοδρομίων στις Κυκλάδες.

Παράλληλα με την ανάπτυξη της πτητικής δραστηριότητας των υδροπλάνων στην Εύβοια σκοπός της Hellenic Seaplanes είναι και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, καθώς ενδείκνυται πέρα από θαλάσσιο τουρισμό και για εναλλακτικά είδη τουρισμού.

Η εταιρεία εξετάζει τη δημιουργία περιηγητικών πτήσεων πάνω από προορισμούς ιδιαίτερου κάλους ,όπως τα Λιχαδονήσια, που θα αποτελούν μέρος ενός τουριστικού πακέτου που θα σχηματιστεί με συνεργαζόμενες τουριστικές εταιρείες.

Για την αδειοδότηση των πέντε υδατοδρομίων, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε: “Είμαστε ικανοποιημένοι που κατατέθηκε προς αδειοδότηση ο πλήρης φάκελος για την άδεια ίδρυσης των υδατοδρομίων μας. Μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, και αφού η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου δείχνει την ξεκάθαρη πολιτική βούληση να λυθούν προβλήματα που εκκρεμούσαν και λειτουργούσαν ανασχετικά, ο Οργανισμός Λιμένων Ευβοίας, σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes, εισέρχεται δυναμικά στον κλάδο των υδροπλάνων, προωθώντας την ταυτόχρονη κατασκευή των πέντε υδατοδρομίων στο νησί. Ευελπιστούμε σύντομα το έργο να μπει στην τελική ευθεία και εντός των πρώτων μηνών του 2022 να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Εύβοια”.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους τοποθετήθηκε σχετικά: “Οι συντονισμένες ενέργειες από όλες τις συμμετέχουσες πλευρές φέρουν αποτέλεσμα και η περίπτωση των υδατοδρομίων στην Εύβοια το επιβεβαιώνει ξεκάθαρα. Η Εύβοια έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Hellenic Seaplanes και το σχέδιο πτήσεων που θα χαραχθεί από και προς το υδατοδρόμιό της θα διασυνδέσει πολλές γειτονικές περιοχές, ενώ είναι 100% σίγουρο ότι η παρουσία του υδατοδρομίου θα ισχυροποιήσει τον τουρισμό της και θα δώσει την ευκαιρία της ανάπτυξης των εμπορικών δραστηριοτήτων των ντόπιων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024