Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και απασχόληση

Έλεγχος self test δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στον τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 18 Ιούνιος 2021, 09:26

Σε ό,τι αφορά στους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, για τις 'πορτοκαλί' χώρες θα επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένοι (με τα αναγνωρισμένα από την Ελλάδα εμβόλια) και έχουν κάνει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.


Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του τουρισμού (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.o.κ.) θα υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο τεστ και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο. Αυτό ανακοινώθηκε χθες από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Σε ό,τι αφορά στους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, θα επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις “πράσινες” χώρες. Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην “πράσινη” κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε “πορτοκαλί” και “κόκκινη κατηγορία”, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.

Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες, θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε “πράσινη”, “πορτοκαλί” και “κόκκινη”. Για τις “πράσινες” θα ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Για τις “πορτοκαλί” χώρες θα επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένοι (με τα αναγνωρισμένα –από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Εξαιρούνται τις πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην “κόκκινη” λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top