Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνέδρια

Η Εβδομάδα Ναυτικής Κληρονομιάς μετατίθεται για το 2022

Βίκυ Καραντζαβέλου - 18 Ιούνιος 2021, 13:04

Η μεγαλύτερη δυσκολία γεννήθηκε από την αδυναμία των εταίρων στο European Maritime Heritage να διασφαλίσουν τη συμμετοχή έγκυρων ερευνητών και καταξιωμένων ομιλητών, καθώς και αυτοί με τη σειρά τους αδυνατούσαν να δεσμευθούν ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα στο υφιστάμενο καθεστώς αβεβαιότητας και ταξιδιωτικών περιορισμών του τελευταίου χρόνου.


O πανελλήνιος σύλλογος “Πρωτέας” και η μη κερδοσκοπική εταιρεία Ελληνική Ναυτική Κληρονομιά “Ο Άργος Α.Μ.Κ.Ε” είχαν εξαγγείλει τη διοργάνωση της Εβδομάδας Ναυτικής Κληρονομιάς στην Πύλο για το διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου 2021. Μια πολυθεματική διοργάνωση με κεντρικό άξονα το 13ο συνέδριο του European Maritime Heritage (EMH) που αποφασίστηκε να γίνει στην Ελλάδα αποτίοντας έτσι έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης και τους ήρωες των θαλασσών μας.

“Η πλούσια θεματολογία, η έκθεση μουσειακού υλικού, η επίσκεψη και ελλιμενισμός ιστορικών πλοίων εποχής στο λιμάνι της Πύλου, η ανάδειξη της εξέχουσας ναυτικής μας παράδοσης συνυφασμένη με ιστορικά γεγονότα που είχαν καθοριστικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση με τη ναυμαχία της Πύλου και τη δράση του πολεμικού ‘ΑΡΗΣ’ του Τσαμαδού, η διαδραστική παρουσίαση εμπορικής διαχείρισης, αλλοτινών εποχών στο λιμάνι, αποτελούν συστατικά μέρη ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου και εμπνευσμένου σχεδιασμού για την Εβδομάδα Ναυτικής Κληρονομιάς έτσι όπως την οραματιστήκαμε”, αναφέρουν οι διοργανωτές.


(photo by Stelios Bounas)

“Το συνέδριο του EMH αποτελεί από μόνο του μια κορυφαία διοργάνωση ύψιστης σημασίας και προβολής σε όλο τον κόσμο, ακόμα κι έξω από τα γεωγραφικά σύνορα της Ευρώπης, μια διοργάνωση που θελήσαμε να αγκαλιάσει ναυτικές παραδόσεις και αξίες από την ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου δείχνοντας ότι η θάλασσα και η υπέρτατη τέχνη της δεν γνωρίζουν σύνορα και στην πραγματικότητα οι ναυτικές παραδόσεις και αξίες αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά και αέναη παρακαταθήκη στο πνευματικό και πολιτιστικό μας μέλλον. Σε όλον αυτό το σχεδιασμό αντιμετωπίσαμε άπειρες δυσκολίες που μπορέσαμε να διαχειριστούμε, όλες εκτός από μία. Τη συνέπεια της πανδημίας στη ζωή μας, την απουσία κανονικότητας και τελικά την αδυναμία να εξασφαλίσουμε σε καθεστώς
αβεβαιότητας την διεξαγωγή της Εβδομάδας Ναυτικής Κληρονομιάς στο επίπεδο που θα θέλαμε.

Η μεγαλύτερη δυσκολία γεννήθηκε από την αδυναμία των εταίρων μας στο EMH να διασφαλίσουν τη συμμετοχή έγκυρων ερευνητών και καταξιωμένων ομιλητών, καθώς και αυτοί με τη σειρά τους αδυνατούσαν να δεσμευθούν ότι θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα στο υφιστάμενο καθεστώς αβεβαιότητας και ταξιδιωτικών περιορισμών του τελευταίου χρόνου. Ένα έγκυρο επιστημονικό συνέδριο όμως δεν μπορεί να διεξαχθεί με προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής, απαιτεί χρόνο, κόπο, συντονισμό, συνέργειες και οργάνωση που στην προκειμένη περίπτωση πάγωσαν κυριολεκτικά μεσούσης της πανδημίας.

Αναλογιζόμενοι λοιπόν τον κίνδυνο διεξαγωγής ενός υποτονικού συνεδρίου και την συνεπακόλουθη υπονόμευση όλης της διοργάνωσης, αποφασίσαμε με μεγάλη λύπη να μεταθέσουμε την Εβδομάδα Ναυτικής Κληρονομιάς για το 2022, ελπίζοντας οι προσδοκώμενες συνθήκες να είναι ευνοϊκές και να επιτρέψουν να γίνουν όλα έτσι όπως θα θέλαμε να είναι”.
Φωτογραφία Εβδομάδα Ναυτικής Κληρονομιάς (photo by Nikos Reppos).


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top