Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟι ξενοδόχοι της ηπειρωτικής Ελλάδας ζητούν ειδικά μέτρα στήριξης γιατί 'έχουν χάσει τον ύπνο τους'
Ξενοδοχία

Οι ξενοδόχοι της ηπειρωτικής Ελλάδας ζητούν ειδικά μέτρα στήριξης γιατί 'έχουν χάσει τον ύπνο τους'

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ αναφέρει ότι 'διακρίνουμε παντού έχουμε χαμηλές πληρότητες. Δεν έχει σημασία πια το αν αναφερόμαστε στο μοντέλο 'ήλιος και θάλασσα' ή στην ηπειρωτική Ελλάδα, παντού, οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 35–40%'.

Την ανάγκη στήριξης των ξενοδοχείων ορεινού όγκου, αλλά και όσων επιχειρήσεων βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο δίπλα σε λουτροπόλεις όπως και των συνεχούς λειτουργίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, έβαλαν στο τραπέζι της συζήτησης οι πρόεδροι των ενώσεων – μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές. Στην πρώτη συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα υπό την προεδρία του επικεφαλής της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις περιήλθαν σε δεινή οικονομική θέση εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης και του lockdown του περασμένου χειμώνα, με βάση και τα στοιχεία του ΙΤΕΠ που παρουσίασε η πρόεδρός του και Γ’ αντιπρόεδρος της ΠΟΞ κα Κωνσταντίνα Σβύνου.

Η συνάντηση των ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε στη “Φρόντζου Πολιτεία”, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη, του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Αμυρά και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και ο υπεύθυνος της AQ Strategy κ. Γιάννης Τσάκαλος.

“Για μας είναι πολύ σημαντικός ο ανθρώπινος παράγοντας και σε αυτόν θέλουμε να επενδύσουμε” δήλωσε η κα Ζαχαράκη και ανακοίνωσε κίνητρα για να σταματήσει το brain drain από την ελληνική περιφέρεια: “Το Ταμείο Ανάκαμψης θα έχει ειδικά προγράμματα για τον ορεινό τουρισμό, αλλά και δάνεια, τα οποία θα αφορούν και το χώρο του τουρισμού και την καινοτομία στον τουρισμό, αλλά και τη βιωσιμότητα των μονάδων. Άρα προγράμματα που συνδέονται με την αναβάθμιση των υπαρχουσών, αλλά και νέες επιχειρηματικές δράσεις θα είναι επιλέξιμες”. Πρόσθεσε ότι θα διοργανωθούν επιμορφωτικά σεμινάρια για τον ορεινό όγκο σε συνεργασία με τις ενώσεις ξενοδόχων και τόνισε ότι 20.000 άνεργοι και εποχικά εργαζόμενοι θα επιμορφωθούν με επιδοτούμενα προγράμματα μέσω του Ταμείου.

“Μαζί με το υπουργείο Τουρισμού ενώνουμε δυνάμεις για να καταγράψουμε και να χρηματοδοτήσουμε δραστηριότητες οικοτουριστικές οι οποίες και θα φέρουνε τουρίστες, ξένους και Έλληνες, στα βουνά μας στους ορεινούς προορισμούς σε εποχές που συνήθως είναι άδεια, αλλά και ταυτόχρονα θα δώσουν μια δυναμική στις τοπικές κοινωνίες”, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Αμυράς.

“Προφανώς έχουμε περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Η καμπάνια του ελληνικού τουρισμού συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ
βρίσκεται ήδη στον αέρα, παίζει σε δεκάδες μέσα του εξωτερικού, ακόμα και σε αεροπορικές εταιρείες και σε tour operators και αυτή η καμπάνια, έχει αναπόσπαστο κομμάτι της τις ορεινές περιοχές της χώρας”, υπογράμμισε ο κ. Φραγκάκης, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΞ κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η τουριστική σεζόν: “Οι μεταλλάξεις της COVID-19 φέρνουν και μεταλλάξεις στην αγορά. Διακρίνουμε ότι παντού έχουμε χαμηλές πληρότητες. Δεν έχει σημασία πια το αν αναφερόμαστε στο μοντέλο ‘ήλιος και θάλασσα’ ή στην ηπειρωτική Ελλάδα, παντού, οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 35–40%. Ατομική ευθύνη είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για να ‘πρασινίσει’ η χώρα και τις τελευταίες ώρες το βλέπουμε επιτέλους να γίνεται”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024