Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Γερμανία 'ανοίγει' τα σύνορά της για τους πλήρως εμβολιασμένους από χώρες εκτός ΕΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Ιούνιος 2021, 13:18

Οι ταξιδιώτες από χώρες που αναφέρονται από το Ινστιτούτο Robert Koch ως περιοχές μετάλλαξης του ιού, όπως η Βραζιλία, η Βρετανία και η Ινδία, δε θα μπορούν να απολαμβάνουν τους νέους κανόνες.


Από τις 25 Ιουνίου η Γερμανία θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε ταξιδιώτες από χώρες εκτός της ΕΕ, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, εκτός και αν αυτή η χώρα έχει χαρακτηριστεί περιοχή όπου κυκλοφορούν παραλλαγές του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

“Τα ταξίδια και ο τουρισμός καθίστανται επομένως και πάλι εφικτά για τους εμβολιασμένους”, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. Προς το παρόν, μόνο εκείνοι με εξαιρετικούς λόγους εισόδου επιτρέπονται στη χώρα.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους με ένα εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που ταξιδεύουν από χώρες στη λευκή λίστα της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να έχουν εμβολιαστεί για να εισέλθουν στη χώρα. Υπάρχουν επί του παρόντος επτά κράτη στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και του Ισραήλ. Από τις 20 Ιουνίου θα προστεθούν και άλλες οκτώ χώρες στη λίστα - κυρίως οι ΗΠΑ.

Οι ταξιδιώτες από χώρες που αναφέρονται από το Ινστιτούτο Robert Koch ως περιοχές μετάλλαξης του ιού, όπως η Βραζιλία, η Βρετανία και η Ινδία, δε θα μπορούν να απολαμβάνουν τους νέους κανόνες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top