Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Γερμανία 'ανοίγει' τα σύνορά της για τους πλήρως εμβολιασμένους από χώρες εκτός ΕΕ
Τουριστική πολιτική

Η Γερμανία 'ανοίγει' τα σύνορά της για τους πλήρως εμβολιασμένους από χώρες εκτός ΕΕ

Οι ταξιδιώτες από χώρες που αναφέρονται από το Ινστιτούτο Robert Koch ως περιοχές μετάλλαξης του ιού, όπως η Βραζιλία, η Βρετανία και η Ινδία, δε θα μπορούν να απολαμβάνουν τους νέους κανόνες.

Από τις 25 Ιουνίου η Γερμανία θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε ταξιδιώτες από χώρες εκτός της ΕΕ, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, εκτός και αν αυτή η χώρα έχει χαρακτηριστεί περιοχή όπου κυκλοφορούν παραλλαγές του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

“Τα ταξίδια και ο τουρισμός καθίστανται επομένως και πάλι εφικτά για τους εμβολιασμένους”, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. Προς το παρόν, μόνο εκείνοι με εξαιρετικούς λόγους εισόδου επιτρέπονται στη χώρα.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους με ένα εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών που ταξιδεύουν από χώρες στη λευκή λίστα της κυβέρνησης δεν χρειάζεται να έχουν εμβολιαστεί για να εισέλθουν στη χώρα. Υπάρχουν επί του παρόντος επτά κράτη στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και του Ισραήλ. Από τις 20 Ιουνίου θα προστεθούν και άλλες οκτώ χώρες στη λίστα – κυρίως οι ΗΠΑ.

Οι ταξιδιώτες από χώρες που αναφέρονται από το Ινστιτούτο Robert Koch ως περιοχές μετάλλαξης του ιού, όπως η Βραζιλία, η Βρετανία και η Ινδία, δε θα μπορούν να απολαμβάνουν τους νέους κανόνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024