Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛήγει η υποβολή αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του Capsule T
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Λήγει η υποβολή αιτήσεων για τον 4ο κύκλο του Capsule T

Η κατάθεση συμμετοχών τελεσφορεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ακολούθως θα διενεργηθεί η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή του Capsule T, ενώ στη συνέχεια έπεται η ένταξη των επιλεγμένων startup ομάδων στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.

Ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων του 4ου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος 2021 – Φεβρουάριος 2022) του Capsule T Travel & Hospitality Accelerator –του επιταχυντή που έχει δημιουργήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος– που έρχεται για να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις με εφαρμογές τεχνολογίας στον τουρισμό να εξελίξουν τις υπηρεσίες τους και να λάβουν την απαραίτητη υποστήριξη που χρειάζονται σήμερα, περισσότερο από ποτέ.

Η κατάθεση συμμετοχών τελεσφορεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ακολούθως θα διενεργηθεί η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή του Capsule T, ενώ στη συνέχεια έπεται η ένταξη των επιλεγμένων startup ομάδων στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο Ξενοδοχίας και Εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων / ξεναγήσεων / εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσες εταιρείες παρέχουν εφαρμογές και υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης, εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, λύσεις προσβασιμότητας ή εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά, οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Παροχές του προγράμματος
Σημειώνεται πως το πεντάμηνο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στις επιλεγμένες ομάδες δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους), ενώ περιλαμβάνει δράσεις όπως:

  • εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) σε business θέματα από ειδικούς του χώρου
  • συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring) με την ειδική επιτροπή αλλά και ομάδα μεντόρων από την τουριστική και επιχειρηματική αγορά
  • επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits)
  • δραστηριότητες δικτύωσης (networking events)
  • τοπικές εκδηλώσεις, ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με στελέχη του τουρισμού (meetups) συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ηγετικές εταιρείες παρέχουν τα εχέγγυα για την επιτυχημένη πορεία των ομάδων
Υπενθυμίζεται πως τo Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον Capsule T . Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google θα διαθέσουν και στη διάρκεια του τέταρτου κύκλου την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα για τη χρήση των καλύτερων πρακτικών, τη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων και σχετικών ομιλιών, όπως επίσης και την οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες.

Επιπλέον, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, η Nelios, η Programize, η PwC και η TÜV Austria Hellas, ενώ ο επιταχυντής “συνασπίζεται” για ακόμα μία φορά με αναγνωρισμένες startups της τουριστικής αγοράς που εντάσσονται ως community partners στο πρόγραμμα. Πρόκειται για τις Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Zoottle. Εκπρόσωποι των προαναφερθέντων εταιρειών θα έχουν ενεργό ρόλο, συμμετέχοντας ως μέντορες των ομάδων αλλά και ως εισηγητές σε σχετικά workshops που δρομολογούνται.

Επισημαίνεται πως με την ολοκλήρωση του τέταρτου κύκλου Επιτάχυνσης, οι startup ομάδες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ, ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη. Συγχρόνως, δωρεάν υπηρεσίες ή προνομιακά πακέτα υπηρεσιών προσφέρονται από τους στρατηγικούς συνεργάτες του Capsule T. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, η PwC προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες νομικής και φορολογικής υποστήριξης στις τρεις επικρατέστερες startups (από 3 έως 6 μήνες).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024