Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΚΙΝ.ΑΛ.: 'Ουρές χιλιομέτρων και πολύωρη αναμονή για τους ταξιδιώτες στα χερσαία σύνορα της χώρας'
Τουριστική πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ.: 'Ουρές χιλιομέτρων και πολύωρη αναμονή για τους ταξιδιώτες στα χερσαία σύνορα της χώρας'

'Ουρές χιλιομέτρων, πολύωρη αναμονή και απίστευτη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες, επιφυλάσσει η ανεπαρκής διαχείριση των χερσαίων συνόρων της χώρας μας', σημειώνει ο κ. Γεώργιος Σ. Φραγγίδης.

Ο βουλευτής του Νομού Κιλκίς και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γεώργιος Σ. Φραγγίδης, σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ότι ελάχιστοι μεθοριακοί σταθμοί είναι ανοιχτοί και λειτουργούν με περιορισμούς σε ωράριο και αριθμό διελεύσεων.

Ο βουλευτής επισημαίνει: “Σημαντικές για τον τουρισμό και ειδικά της Β. Ελλάδας, οι τροποποιήσεις που έγιναν στη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στην χώρα μας, από χώρες για τις οποίες έχουν απελευθερωθεί οι τουριστικές μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.

Η δυνατότητα εισόδου με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test (τεστ αντιγόνου) χωρίς περαιτέρω περιοριστικά μέτρα και η αύξηση του ορίου ηλικίας για τους ελέγχους σε παιδιά τουριστών (από 6 ετών που ίσχυε, σε 12 ετών από εδώ και στο εξής), είναι θέματα που το Κίνημα Αλλαγής είχε θέσει με ερώτηση στη Βουλή (Α.Π.:7153 9/6/2021). Συνεπώς, η εξέλιξη αυτή δε μπορεί παρά να μας χαροποιεί.

Δυστυχώς, όμως, για τα υπόλοιπα προβλήματα που θέτει προς τους αρμόδιους υπουργούς η εν λόγω ερώτηση, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα.

Ουρές χιλιομέτρων, πολύωρη αναμονή και απίστευτη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες, επιφυλάσσει η ανεπαρκής διαχείριση των χερσαίων συνόρων της χώρας μας. Ελάχιστοι μεθοριακοί σταθμοί είναι ανοιχτοί και λειτουργούν με περιορισμούς σε ωράριο και αριθμό διελεύσεων. Χωρίς επάρκεια σε προσωπικό και εξοπλισμό, χωρίς σύγχρονες υποδομές, χωρίς την κατάλληλη διαχείριση και καταμερισμό των ροών κυκλοφορίας.

Μια τριτοκοσμική κατάσταση, που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους τουρίστες. Αν αυτά ισχύουν τώρα, τι θα γίνει σε λίγο καιρό που η τουριστική σεζόν θα οδεύει προς την κορύφωση;  

Κρούουμε τον κώδωνα στην κυβέρνηση, όσο είναι ακόμα καιρός! Διαφορετικά, θα ευθύνεται σημαντικά για το μαρασμό του τουρισμού της Β. Ελλάδας και τη δημιουργία πρωτοφανούς κοινωνικο-οικονομικού αδιεξόδου στην περιοχή”

Στιγμιότυπο από τα σύνορα Ελλάδος – Βουλγαρίας (πηγή: sofiaglobe.com).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024