Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Υπουργείο Τουρισμού διοργανώνει το Τελικό Συνέδριο του Έργου In-MedTouR – Innovative Medical Tourism Strategy
Ιατρικός τουρισμός

Το Υπουργείο Τουρισμού διοργανώνει το Τελικό Συνέδριο του Έργου In-MedTouR – Innovative Medical Tourism Strategy

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Τελικού Συνέδριου πρόκειται να παρουσιαστούν από τους Εταίρους τα σημαντικά αποτελέσματα του Έργου, τα οποία σχετίζονται με κοινές δράσεις και συνεργασίες μεταξύ φορέων Ελλάδας και Ιταλίας που δραστηριοποιούνται στον ιατρικό τουρισμό.

Το Υπουργείο Τουρισμού διοργανώνει το Τελικό Συνέδριο του Έργου In-MedTouR – “Innovative Medical Tourism Strategy”, που πρόκειται να διεξαχθεί στην Πάτρα στις 24 και 25 Ιουνίου 2021 και ώρες 10:00 – 13:00. Με βασικό γνώμονα την αξιοποίηση της δυναμικής του ιατρικού τουρισμού, η Ελλάδα συμμετέχει στο έργο In MedTouR – “Innovative Medical Tourism Strategy” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Τελικού Συνέδριου πρόκειται να παρουσιαστούν από τους Εταίρους τα σημαντικά αποτελέσματα του Έργου, τα οποία σχετίζονται με κοινές δράσεις και συνεργασίες μεταξύ φορέων Ελλάδας και Ιταλίας που δραστηριοποιούνται στον ιατρικό τουρισμό. Επιπροσθέτως, εξέχοντες πολιτειακοί παράγοντες θα παρουσιάσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του ιατρικού τουρισμού, καθώς και τις επόμενες πρωτοβουλίες της Πολιτείας για την επίτευξη υψηλής τουριστικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, στο Συνέδριο πρόκειται να συζητηθούν οι υψηλών προδιαγραφών καινοτομίες και οι πρωτοβουλίες που υιοθετεί ο ξενοδοχειακός κλάδος, ιδίως στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, εγνωσμένου κύρους εκπρόσωποι του ιατρικού κλάδου θα εστιάσουν στις πρωτοποριακές και σύγχρονες θεραπείες που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα σε εκείνους που θα επιλέξουν να την επισκεφθούν.

To “Innovative Medical Tourism Strategy – Καινοτόμα Στρατηγική για τον Ιατρικό Τουρισμό” είναι ένα έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg Greece-Italy V/A 2014-2020. Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο ΕΟΠΥΥ, το Υπουργείο Τουρισμού και το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από την Ιταλία συμμετέχουν ο Δήμος Santa Cesarea Terme και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Brindisi. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός συμπλέγματος (cluster), το οποίο προωθεί τη συνεργασία και τη δικτύωση των σχετιζόμενων με τον Τουρισμό Υγείας φορέων.

Παράλληλα, αναπτύσσεται μία πλατφόρμα (e-Tour Facilitator), μέσω της οποίας θα παρουσιάζονται οι πάροχοι ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στην Ιταλία στους χρήστες της πλατφόρμας, δηλαδή σε άτομα από όλο τον κόσμο που αναζητούν προϊόντα ιατρικού τουρισμού. Η πλατφόρμα είναι ένα ευφυές πληροφοριακό σύστημα, βασισμένο σε τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης, που προτείνει στον χρήστη ολοκληρωμένα πακέτα ιατρικών και τουριστικών υπηρεσιών με βάση το προφίλ του.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου θα γίνεται διαδικτυακά με Live-Streaming.

Πρόγραμμα Τελικού Συνεδρίου in-Med TouR 24-25 Ιουνίου 2021

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024