Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ συστήνει αποφυγή διακοπών στο εξωτερικό, λόγω της μετάλλαξης 'Δέλτα'
Προορισμός

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συστήνει αποφυγή διακοπών στο εξωτερικό, λόγω της μετάλλαξης 'Δέλτα'

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός συστήνει τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και τους πολίτες της χώρας να αναβάλουν οποιαδήποτε μετακίνηση έχουν προγραμματίσει στο εξωτερικό ενώ σε όσους δεν έχουν προγραμματίσει διακοπές στο εξωτερικό να μην κλείσουν εισιτήρια και ξενοδοχεία, λέγοντας ότι 'υπάρχουν εξαιρετικοί τουριστικοί προορισμοί στο εσωτερικό της χώρας'.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξει ένα νέο κύμα μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών με COVID-19, ένα γεγονός που αποδίδεται στη παραλλαγή “Δέλτα”, την οποία έφεραν στη χώρα οι ταξιδιώτες.

Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται, σύμφωνα με τον Bennett, στην παραλλαγή “Δέλτα” που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και φέρεται ότι είναι πιο μολυσματική από τις άλλες. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να τεθούν σε καραντίνα στη Binyamina (βόρεια του Τελ Αβίβ) μετά την επιστροφή ταξιδιωτών από την Κύπρο, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ζητώντας να αποφεύγονται τα ταξίδια στο εξωτερικό.

“Εάν δε χρειάζεται να πάτε στο εξωτερικό, μην πάτε”, είπε ο Bennett, σημειώνοντας ότι το πρόσφατο ξέσπασμα κρουσμάτων στην Binyamina ανιχνεύθηκε σε μια οικογένεια που επέστρεψε από την Κύπρο, η οποία δε θεωρείται χώρα υψηλού κινδύνου.

“Αποφασίσαμε να δράσουμε σαν να ήμασταν αντιμέτωποι με ένα νέο κύμα του ιού”, δήλωσε ο Bennett κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. “Ο στόχος μας είναι να βάλουμε ένα τέλος, να πάρουμε έναν κουβά νερό και να τον χύσουμε στη φωτιά όσο ακόμη είναι περιορισμένων διαστάσεων”.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα σε καθημερινή βάση ήταν ελάχιστα, όμως χθες καταγράφηκαν 125 νέες μολύνσεις. Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Ισραήλ έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου για τον COVID-19.

Στις 15 Ιουνίου καταργήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους, όμως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι στο εξής, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όλοι θα πρέπει να την φορούν. Όσοι επιβάτες προσγειώνονται στο Ισραήλ θα υποβάλλονται σε εξετάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα για πόσες ημέρες θα υποχρεούνται σε απομόνωση, υπό αυστηρή επιτήρηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, άλλο ένα κέντρο εξέτασης θα οργανωθεί στο αεροδρόμιο Ben Gurion, ώστε όλοι οι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ (PCR) κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Σημειώνεται ότι τα σύνορα του Ισραήλ παραμένουν κλειστά για τους ξένους, εκτός από εκείνους που ταξιδεύουν για επιτακτική οικογενειακή ανάγκη ή για επαγγελματικούς λόγους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024