Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜε αρνητικό PCR εντός 72 ωρών προ της αναχώρησης οι Έλληνες επιβατες για Κύπρο
Κύπρος

Με αρνητικό PCR εντός 72 ωρών προ της αναχώρησης οι Έλληνες επιβατες για Κύπρο

Τα πλήρως εμβολιασμένα πρόσωπα μπορούν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης δόσης, αυθημερόν να μεταβούν στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και επισυνάπτοντας στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο), το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου ενημερώνει ότι από σήμερα, 24 Ιουνίου 2021, επιβάτες που επισκέπτονται την Κύπρο και προέρχονται από τις χώρες της “πορτοκαλί” κατηγορίας, με την Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται σε αυτές, απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο PCR εντός 72 ωρών προ της αναχώρησής τους και να έχουν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό.

Το πιστοποιητικό της εξέτασης επισυνάπτεται στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο). Από σήμερα, 24/6/21, δεν απαιτείται δεύτερη μοριακή εξέταση στην Κύπρο για άτομα προερχόμενα απο την πορτοκαλί κατηγορία.

Τα πιο πάνω, όπως επίσης οι αλλαγές κατηγοριοποίησης λοιπών χωρών, οι οποίες έχουν εφαρμογή από τις 24/6/21, ορίζονται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλήρως εμβολιασμένα πρόσωπα μπορούν από την ημερομηνία διεξαγωγής της δεύτερης δόσης, αυθημερόν να μεταβούν στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και επισυνάπτοντας στην πλατφόρμα Cyprus flight pass (υποβολή εντός 48 ωρών πριν την ώρα αναχώρησης για Κύπρο), το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε ό,τι αφορά στο μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, απαιτείται να παρέλθει χρονικό διάστημα 14 ημερών, για να γίνει κάποιος δεκτός στην Κύπρο, συμπληρώνοντας και πάλι την πλατφορμα Cyprus Flight pass.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024