Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΤην αύξηση του ορίου των ενισχύσεων για τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις, προτείνει ο Μ. Κόνσολας
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Την αύξηση του ορίου των ενισχύσεων για τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις, προτείνει ο Μ. Κόνσολας

Πολλές από τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, γεγονός που καταδεικνύει αυτήν την αναγκαιότητα.

Να αυξηθεί το όριο ενισχύσεων για τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις, δηλαδή για επιχειρήσεις που, για παράδειγμα, έχουν ένα ξενοδοχείο και ταυτόχρονα επιχείρηση εστίασης ή άλλου είδους επιχείρησης, ζητά με πρόταση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις, είχε τεθεί ένα ανώτατο όριο ενίσχυσης έστω και αν οι υπόλοιπες συνδεδεμένες επιχειρήσεις έχουν διαφορετικό ΑΦΜ. Αυτό σημαίνει ότι ήταν ελάχιστα τα ποσά των ενισχύσεων που αντιστοιχούσαν στις άλλες επιχειρήσεις.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 21 Μαρτίου 2020 το πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις επιχειρήσεις για να κρατηθούν ζωντανές σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και καθόρισε το όριο ενισχύσεων στα 3 εκατ. ευρώ. Προτείνει να μην ισχύσει το ανώτατο όριο του 1,8 εκατ. ευρώ για την περίπτωση των συνδεδεμένων επιχειρήσεων και να τεθεί υψηλότερο όριο ή το υπουργείο να διαμορφώσει ένα ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης για τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι πολλές από τις συνδεδεμένες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, γεγονός που καταδεικνύει αυτή την αναγκαιότητα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024