Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΦίλοι της Φύσης: 2021 Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων (με την Ελλάδα να απούσα)
Σιδηρόδρομος

Φίλοι της Φύσης: 2021 Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων (με την Ελλάδα να απούσα)

Τα δρομολόγια στις περιοχές που έχουν σύνδεση να συρρικνώνονται, παρά τις επιδοτήσεις που δίνονται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης / ΦτΦ  στο μέσον του 2021, Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηρόδρομου, δηλώνει την υποστήριξή του στο θεσμό, συμμετέχοντας στον στον εορτασμό με επισκέψεις σε  περιοχές  φυσικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος κάνοντας χρήση των Μέσων Σταθερής Τροχιάς (Σιδηρόδρομο, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, Τρόλεϊ).

“Οι ΦτΦ διαπιστώνουν, και δεν είναι οι μόνοι, τα μεγάλα βήματα προς τα πίσω που έχουν γίνει στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα μεγάλες περιφέρειες της χώρας μας (Πελοπόννησο, Ήπειρος, Δυτική Μακεδονία, Κρήτη) να μην έχουν σύνδεση, ενώ τα δρομολόγια στις περιοχές που έχουν σύνδεση να συρρικνώνονται, παρά τις επιδοτήσεις που δίνονται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση”, αναφέρει το Δίκτυο.

“Ένα θλιβερό παράδειγμα είναι η για πρώτη φορά ακύρωση από την ΤΡΕΝΟΣΕ των δρομολογίων του Οδοντωτού σιδηρόδρομου (Διακοφτό – Καλάβρυτα) την ημέρα του 41ου Πανελλαδικού Περάσματος του Βουραϊκού (6 Ιουνίου 2021).

Οι ΦτΦ αναμένουν την υλοποίηση με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της κοινωνίας των σιδηροδρομικών έργων που προβλέπονται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας/ ΕΣΑΑ.

Ιδιαίτερα αναμένουμε την υλοποίηση του ΕΣΑΑ για τη σύνδεση και την αναβάθμιση του Προαστιακού σιδηρόδρομου στη Δυτική Αττική (85 εκατ. ευρώ) που προβλέπει την κατασκευή ενός νέου δικτύου 36 χιλιομέτρων στα δυτικά της Αθήνας, από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα.

Παράλληλα καλούμε τα αρμόδια υπουργεία, την ΤΡΕΝΟΣΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά. να αξιοποιήσουν το ‘άλλο μισό’ του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμου για την προβολή των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, τη βελτίωση των υπηρεσιών (καθαριότητα, πυκνά δρομολόγια και την αποθάρρυνση της μετακίνησης με ΙΧ”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024