Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΝέα συμφωνία του Ομίλου Air France-KLM για την ανάπτυξη των βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων
Αεροπορικές εταιρείες

Νέα συμφωνία του Ομίλου Air France-KLM για την ανάπτυξη των βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων

Ο όμιλος υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία sea chefs Cruises Ltd., κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την ανάπτυξη της βιώσιμης βιομηχανίας καυσίμων.

Ενεργό ρόλο στη μείωση εκπομπών CO₂ αναλαμβάνει η εταιρεία sea chefs Cruises Ltd. με την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας για συμμετοχή της στο Εταιρικό Πρόγραμμα Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel) του ομίλου της Air France-KLM, συμβάλλοντας στην οικολογική μετάβαση των αερομεταφορών.

Ο κ. Γεώργιος Καραϊσκάκης, γενικός διευθυντής γραφείου κ. Ευθύμιου Δίπλαρου, Βουλευτή και αντιπροέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού, η κα Μαρία Μαυρικάκη, Air France-KLM Senior Sales Support και Marketing Manager Ελλάδας και Κύπρου, ο κ. Ανδρέας Μαραγκός, Marangos & Hadjipapa LCC Advocates, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής, ο κ. Νίκος Σύκας, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου, ο David George Tidmarsh, διευθύνων σύμβουλος sea chefs Cruises Ltd, ο κ. Γιάννης Καρούσος, υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Κύπρου, ο κ. Βασίλης Δημητριάδης, υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου, ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Air France-KLM για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, ο κ. Ευθύμιος Δίπλαρος, αντιπρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού, ο κ. Νίκος Γκαζελίδης, ATPI Marine & Energy Chief Commercial Officer Marine Division, η κα Χαρά Παπαλάμπρου, Air France-KLM Key Account Manager.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, με παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου και του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Βασίλη Δημητριάδη από πλευράς της Κυπριακής Κυβέρνησης, καθώς και επισήμων και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, ο περιφερειακός διευθυντής του ομίλου της Air France-KLM κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε: “Η παραγωγή βιώσιμων καυσίμων στην αεροπορική βιομηχανία είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη των στόχων μείωσης του CO₂ παγκοσμίως. Είναι βέβαιο ότι στην προσπάθεια αυτή του ομίλου μας να κάνει τις δραστηριότητές του πιο βιώσιμες για το περιβάλλον δεν είμαστε μόνοι μας, και εταιρείες όπως η sea chefs Ltd. το αποδεικνύουν περίτρανα. Η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη στην Κύπρο και από τις πρώτες που υπογράφονται στην Ευρώπη, και αποτελεί παράδειγμα για τους εταιρικούς πελάτες των αεροπορικών εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσω αυτής της συμφωνίας θα μπορέσουμε να φτάσουμε στους στόχους μας ακόμα πιο γρήγορα, να προωθήσουμε την παραγωγή και διάθεση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων σε μεγαλύτερη κλίμακα και σε πιο ανταγωνιστικό κόστος σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα. Κλείνοντας θα ήθελα για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω θερμά την sea chefs Cruises Ltd. καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. David George Tidmarsh για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των βιώσιμων καυσίμων”.

“Η σημασία της επιχειρηματικής ηθικής και της υπευθυνότητας για την διασφάλιση της βιωσιμότητας και επιτυχίας αποκτά πρωτεύοντα ρόλο. Επενδύοντας στο Εταιρικό Πρόγραμμα SAF του Ομίλου της Air France-KLM, επιθυμούμε να αναλάβουμε ενεργό ρόλο στη μείωση εκπομπών άνθρακα στο πλαίσιο των επαγγελματικών ταξιδιών μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά που είμαστε η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο και από τις πρώτες εταιρείες στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο που συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα ακολουθήσουν πολλές άλλες. Ευχόμαστε στην Air France-KLM κάθε επιτυχία”, δήλωσε ο David George Tidmarch, διευθύνων σύμβουλος της sea chefs Cruises κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Ο κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, περιφερειακός διευθυντής Air France-KLM για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, η κα Μαρία Μαυρικάκη, Air France-KLM Senior Sales Support και Marketing Manager Ελλάδας και Κύπρου, ο David George Tidmarsh, Διευθύνων Σύμβουλος sea chefs Cruises και η κα Χαρά Παπαλάμπρου, Air France-KLM Key Account Manager.

Το πρόγραμμα SAF (Corporate Sustainable Aviation Fuel) που εγκαινίασε πριν λίγο καιρό ο όμιλος Air France-KLM, αφορά τους εταιρικούς πελάτες, οι οποίοι μετά από τον υπολογισμό των εκπομπών CO₂ που σχετίζονται με τα ταξίδια τους, μπορούν να καθορίσουν μια ετήσια συνεισφορά που επιθυμούν να έχουν στο πρόγραμμα αυτό.

Όλες οι συνδρομές των εταιρειών στο πρόγραμμα θα επενδύονται στην συνέχεια στην προμήθεια και κατανάλωση SAF. Η κίνηση αυτή θα υποστηρίξει τη δημιουργία μιας βιώσιμης βιομηχανίας καυσίμων στις αερομεταφορές που θα εγγυάται τα ολοένα και πιο οικολογικά υπεύθυνα ταξίδια.

Βιώσιμα καύσιμα, θεμελιώδεις λύσεις για την μείωση των εκπομπών CO₂ Για πολλά χρόνια, οι εταιρείες Air France και KLM συμμετέχουν σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων. Το 2011 οι δύο αεροπορικές εταιρείες ήταν από τις πρώτες που πραγματοποίησαν εμπορικές πτήσεις καταδεικνύοντας μια πιθανή εναλλακτική λύση έναντι των ορυκτών καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Φεβρουάριο η KLM πραγματοποίησε πτήση χρησιμοποιώντας κατά ένα μέρος συνθετική κηροζίνη για πρώτη φορά στον κόσμο στο δρομολόγιο μεταξύ Άμστερνταμ και Μαδρίτης. Το 2020 μέσω μιας “πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος» η Air France συνεργάστηκε στενά με επιχειρηματικούς ηγέτες για να υποστηρίξουν έξι νέα προγράμματα στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων αυτό της βιώσιμης συνθετικής κηροζίνης.

Μόλις τον προηγούμενο Μάιο, η Air France πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη πτήση μεγάλων αποστάσεων με SAF που παράγεται στην Γαλλία. H πτήση αναχώρησε από το Παρίσι-Charles de Gaulle για το Μόντρεαλ με τις δεξαμενές καυσίμων του αεροσκάφους εφοδιασμένες για πρώτη φορά με βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο που δημιουργήθηκε από απόβλητα και κατάλοιπα που προέρχονται από την κυκλική οικονομία. Μπορούν να ενσωματωθούν στα καύσιμα των αεροσκαφών χωρίς τροποποίηση των κινητήρων και η χρήση τους μπορεί να μειώσει τις εκπομπές
άνθρακα κατά τουλάχιστον 85% σε σύγκριση με τα συμβατικά. Η βασική πρόκληση σήμερα είναι η ανάπτυξη της βιώσιμης βιομηχανίας στην οποία οι εταιρικοί πελάτες της Air France και KLM θα μπορούν να συμβάλουν με συγκεκριμένο τρόπο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024