Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Ιταλία επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου
Τουριστική πολιτική

Η Ιταλία επιβάλλει καραντίνα στους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου

Οι Βρετανοί πλέον ευκολότερα πηγαίνουν σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, οι οποίοι παρουσιάζουν λιγότερους περιορισμούς.

Η Ιταλία εισήγαγε πενταήμερη καραντίνα και υποχρεωτικά τεστ για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ένας περιορισμός που θα αποδυναμώσει την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, που εξαρτάται από τον θερινό τουρισμό. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές αγορές στην Ιταλία, αν και ο ρόλος του έχει μειωθεί καθώς η άνοδος των κρουσμάτων κοροναϊού επιβράδυνε το ταξιδιωτικό άνοιγμα. Οι Βρετανοί πλέον ευκολότερα πηγαίνουν σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, οι οποίοι παρουσιάζουν λιγότερους περιορισμούς.

Η Ιταλία ανταποκρίνεται στις νέες μεταλλάξεις του COVID-19 που έχουν κατακλύσει το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά την ταχεία διάθεση των εμβολίων. Η επιδείνωση έγινε πιο εμφανής μετά τη διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής των G7 στην Κορνουάλη. Η αύξηση των νέων κρουσμάτων απειλεί επίσης την επανέναρξη της τουριστικής εξόδου της Βρετανίας προς τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς υπάρχει απαίτηση καραντίνας 10 ημερών για αφίξεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας.

Τα δεδομένα ήταν αρκετά ανησυχητικά ώστε να δικαιολογήσουν την απόφαση της Ιταλίας ότι οι Βρετανοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι ακόμη και μετά από τις δύο δόσεις του εμβολίου.

“Αυτή η απόφαση πρόκειται να βλάψει πολύ τις επιχειρήσεις μας”, δήλωσε ο Giuseppe Roscioli, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων της Ρώμης, Federalberghi, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. “Αποδέχομαι το γεγονός ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αλλά γιατί δεν μπορούμε να καλωσορίσουμε τους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους;”

Το 2019, περισσότεροι από 6 εκατ. Βρετανοί επισκέφθηκαν την Ιταλία, όπου ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 13% της οικονομικής δραστηριότητας. Οι τελευταίοι κανονισμοί της Ιταλίας μοιάζουν περισσότερο με αυτούς της Γερμανίας, η οποία εξαρτώνται λιγότερο από τον τουρισμό. Το ταξίδι προς τη Γερμανία από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκειται σε ψηφιακή εγγραφή πριν από την αναχώρηση και σε καραντίνα 14 ημερών (χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς επιλογή σε τεστ, ακόμη και για πλήρως εμβολιασμένα άτομα).

Η κίνηση της Ιταλίας σηματοδοτεί μια άλλη πρόκληση για την αεροπορική βιομηχανία του το Ην. Βασιλείου, η οποία έπρεπε ήδη να προσαρμοστεί στις ξαφνικές αλλαγές της συνοριακής πολιτικής της Βρετανίας. Οι αερομεταφορείς έχουν επαναδρομολογήσει τα αεροπλάνα τους προς την Ευρώπη αυτόν τον μήνα, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επιβράδυνε τη χαλάρωση των περιορισμών στα σύνορα, αφαιρώντας την Πορτογαλία από τη λεγόμενη “πράσινη” λίστα, που επιτρέπει την επανείσοδο στη χώρα χωρίς καραντίνα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024