Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Μπενίτσες της Κέρκυρας

Τατιάνα Ρόκου - 06 Ιούλιος 2021, 12:02

Το καταφύγιο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002. Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 86 σκαφών, ενώ επιπλέον 10 θέσεις θα διατεθούν δωρεάν σε επαγγελματίες αλιείς.


Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στην περιοχή Μπενίτσες στην Κέρκυρα εγκαινιάστηκε χθες, με την παρουσία του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Ο υπουργός σημείωσε στην ομιλία του ότι στην τρέχουσα δύσκολη τουριστικά χρονιά για να πετύχει το στοίχημα και η Ελλάδα να βρεθεί ξανά στις πρώτες επιλογές των τουριστών απαιτείται η συνεργασία όλων που έχουν να κάνουν με τις υποδομές, την τήρηση των μέτρων και των πρωτοκόλλων και τους εμβολιασμούς, για μία καλύτερη ποσοτικά τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι.

“Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού έχει αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή ότι ο θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός είναι ένα είδος τουρισμού που θέλουμε στρατηγικά να αναπτύξουμε. Ξέρουμε ότι το Ιόνιο Πέλαγος είναι ένα πεδίο προνομιακό για αυτού του είδους τον τουρισμό. (...) Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κέρκυρας συνεργαστήκαμε για να αναπτύξουμε μία-μία τις περιοχές, τα σημεία στα οποία οι μαρίνες θα μπορέσουν να δώσουν προστιθέμενη αξία στον παράκτιο τουρισμό της Κέρκυρας”, υπογράμμισε.

Το καταφύγιο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2002. Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 86 σκαφών, ενώ επιπλέον 10 θέσεις θα διατεθούν δωρεάν σε επαγγελματίες αλιείς.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κέρκυρας κ.κ. Στ. Γκίκας και Δημ. Μπιάγκης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top