Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το πάρκο της Αφροδίτης θα προσελκύσει τουρισμό στην Κύπρο

Θοδωρής Κουμέλης - 27 Μάιος 2002, 00:00

“Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα προσελκύει τον τουρισμό” τόνισε ο Yπουργός Eμπορίου, Bιομηχανίας και Tουρισμού της Κύπρου, κ. Nίκος Pολάνδης αναφερόμενος<...>

στο μεγαλόπνοο σχέδιο για τη δημιουργία του πάρκου της Aφροδίτης, στην Πάφο, ενώ συμπλήρωσε ότι το έργο αυτό θα συμβάλει και στη βελτίωση της τουριστικής εικόνας της Kύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως κατέγραψε η κυπριακή εφημερίδα ‘Σημερινή’ ο Yπουργός Eμπορίου ανέφερε ότι άλλες χώρες κάνουν μεγαλύτερα έξοδα και έργα μέσα στη θάλασσα, λόγω του ανταγωνισμού στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος είναι τεράστιος.

Αυτή τη στιγμή το Yπουργικό Συμβούλιο μελετά την τοποθεσία όπου μπορεί να ανεγερθεί το πάρκο τα έξοδα της δημιουργίας του οποίου θα αναλάβει εξολοκλήρου ο ιδιωτικός τομέας, αν και όπως τόνισε υπάρχουν παραδείγματα άλλων χωρών όπου το κράτος επενδύει για τέτοια θέματα.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου ο κ. Ρολάνδης είπε ότι με βάση την κυπριακή νομοθεσία η Kυβέρνηση δεν μπορεί να ενοικιάσει παράκτια γη σε ιδιώτες. Έτσι, επειδή το συγκεκριμένο έργο θα γίνει κοντά στη θάλασσα, θα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη έγκριση από τη Bουλή. Kαταλήγοντας, είπε ότι η Kύπρος χρειάζεται στον τομέα του τουρισμού ειδικά ενδιαφέροντα και ένα από αυτά είναι τα θεματικά πάρκα, τα οποία η Kυβέρνηση προωθεί και ενισχύει.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top