Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑίτημα Κουντουρά προς Σλοβενική Προεδρία για πρόσβαση τουριστικών ΜμΕ σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης
Ευρωπαϊκή Ένωση

Αίτημα Κουντουρά προς Σλοβενική Προεδρία για πρόσβαση τουριστικών ΜμΕ σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε ακόμη να αποτραπεί το φαινόμενο αποκλεισμού χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων από τα φθηνά δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, που ήδη διαφαίνεται σε εθνικά σχέδια ανάκαμψης που εγκρίνονται σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού σχεδίου.

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κα Έλενα Κουντουρά ζήτησε από τη Σλοβενική Προεδρία να εξασφαλίσει ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα αποκτήσουν επαρκή πρόσβαση σε χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και σε φθηνό δανεισμό μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, θέτοντας ζήτημα ίσης μεταχείρισης και δίκαιης στήριξής τους.

Η παρέμβαση της Ευρωβουλευτή έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος της Προεδρίας της Σλοβενίας στο Ευρωκοινοβούλιο για τον τομέα του τουρισμού, από τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης & Τεχνολογίας Zdravko Pocivalsek.

Η κα Κουντουρά επικαλέστηκε τη βαρύτητα που δίνει το πρόγραμμα της Σλοβενικής Προεδρίας στη διεκδίκηση της πρόσβασης των τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε διάφορες πηγές χρηματοδότησης. Τόνισε ότι “οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της τουριστικής οικονομίας και σημαντικό κομμάτι του κοινωνικού ιστού, και έχουν μεγάλες προσδοκίες για ευρωπαϊκή στήριξη”.

Απευθυνόμενη στον Σλοβάκο υπουργό, ζήτησε η Σλοβενική Προεδρία να εργαστεί για να ξεκλειδώσει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση και μάλιστα άμεσα, “διότι χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε δανεισμό και ρευστότητα από τις τράπεζες βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης”. Όπως επίσης να αποτραπεί το φαινόμενο αποκλεισμού χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων από τα φθηνά δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, που ήδη διαφαίνεται σε εθνικά σχέδια ανάκαμψης που εγκρίνονται σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού σχεδίου. Στόχος είναι να εκλείψει ο κίνδυνος κατάρρευσης των μικρομεσαίων, την ώρα που θα επωφελούνται μόνο οι μεγαλύτερες και ισχυρότερες επιχειρήσεις, που ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση.

Για το επείγον αυτό ζήτημα η Ευρωβουλευτής τοποθετήθηκε επίσης και στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ειδικής Ομάδας για τον Τουρισμό Tourism Task Force του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Επιτροπή ΤRAN, με θέμα την κατάσταση στον τομέα του τουρισμού για τη θερινή περίοδο 2021. “Αν οι  κυβερνήσεις και η ΕΕ επιτρέψουν στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις να καταρρεύσουν, η κρίση που θα ακολουθήσει δεν θα είναι μόνο οικονομική. Θα συμπαρασύρει πολλές ακόμη επιχειρήσεις και επαγγέλματα που στηρίζονται στον τουρισμό, θα επηρεάσει τον κοινωνικό ιστό, η ανεργία και οι πτωχεύσεις θα εκτοξευθούν, θα χαθούν ολόκληρες πηγές εσόδων και περιουσίες και τελικά θα είναι η αφορμή για μια τεράστια μεταφορά πλούτου, έργου και παραγωγικών μέσων από του μικρομεσαίους προς τους ισχυρούς. Αυτό εργαζόμαστε να το αποτρέψουμε με κάθε κόστος”, σημείωσε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024