Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧ. Θεοχάρης: 'Δεν είναι υπαίτιος ο τουρισμός για τη αύξηση των κρουσμάτων'
Ημερίδες

Χ. Θεοχάρης: 'Δεν είναι υπαίτιος ο τουρισμός για τη αύξηση των κρουσμάτων'

Η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου (0,07%), δείχνει ξεκάθαρα ότι η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα δε σχετίζεται με τον τουρισμό, αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού.

“Κατά το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου στις πύλες εισόδου της χώρας μας, πραγματοποιήθηκαν 105.609 δειγματοληψίες. Ξέρετε πόσα ήταν τα θετικά κρούσματα; Μόλις 74. Δηλαδή, το ποσοστό θετικότητας είναι 0,07%. Απειροελάχιστο. Η μηδαμινή θετικότητα στις πύλες εισόδου, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 στην Ελλάδα δε σχετίζεται με τον τουρισμό. Γι’αυτό έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος”. Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά την ημερίδα του ΞΕΕ, “Η επόμενη μέρα του ελληνικού ξενοδοχείου – Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία”.

Και συμπλήρωσε: “Στα χερσαία σύνορα το ποσοστό θετικότητας ήταν ακόμη πιο χαμηλό, στο 0,01%, στα λιμάνια ήταν 0,07% και στα αεροδρόμια 0,09%. Είναι γνωστό και αναμενόμενο ότι τουριίστες από χώρες όπως οι ΗΠΑ , με υψηλό αριθμό εμβολιασμών, είχαν και λιγότερα κρούσματα. Η μέση ηλικία αυτών που εντοπίστηκαν θετικί στις πύλες εισόδου είναι τα 35,9 έτη, με 58% άντρες και 42% γυναίκες”.

“Εδώ και ενάμιση χρόνο ο κλάδος του τουρισμού δίνει μια άνευ προηγουμένου μάχη, σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και με αποτελέσματα που έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε όσα με τόσο κόπο και θυσίες έχουμε κατακτήσει να χαθούν”, κατέληξε ο υπουργός. “Έχουμε χρέος -και είναι το πρωταρχικό χρέος- απέναντι στον εαυτό μας, τους οικείους μας και ευρύτερα την πατρίδα και τους ξένους φιλοξενούμενούς μας να εμβολιαστούμε”.

Στη φωτογραφία, ο ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης (δεξιά) με τον πρόεδρο του ΞΕΕ, κ. Αλέξανδρο Βασιλικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024