Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Βιβλίο

Δεύτερη, αναθεωρημένη έκδοση του Συλλογικού Τόμου 'Τουριστική επικοινωνία'

Τατιάνα Ρόκου - 14 Ιούλιος 2021, 13:46

Είναι ένα βιβλίο χρήσιμο στους επιστήμονες του τουρισμού, κοινωνικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους, και γενικότερα σε άτομα που έχουν γενικότερα ενδιαφέρον για τα ταξίδια.


Κυκλοφορεί η δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση του Συλλογικού Τόμου “Τουριστική επικοινωνία”, με νέα κείμενα και με την επικαιροποίηση των κειμένων που επανεκδίδονται. Η επιστημονική επιμέλεια ανήκει στην κα Τέσσα Δουλκέρη, με πρόλογο από τους κ.κ. Ισμήνη Κριάρη και Νίκο Ιντζεσίλογλου.

Οι άξονες που διαπραγματεύεται ο τόμος αφορούν ζητήματα του θεματικού τουρισμού όπως πολιτιστικό, οινοτουρισμό, οικοτουρισμό, νέες τεχνολογίες. Επίσης, αναλύεται το θέμα της ανθεκτικότητας του τουρισμού μετά την κρίση, οι διαπιστώσεις που προκύπτουν από εμπειρική έρευνα σχετικά με την απεικόνιση της Ελλάδας στον ελληνικό Τύπο και εξωτερικό Τύπο σε θέματα που αφορούν τον κορωνοΐο και τον τουρισμό.

Είναι ένα βιβλίο χρήσιμο στους επιστήμονες του τουρισμού, κοινωνικούς επιστήμονες, δημοσιογράφους, και γενικότερα σε άτομα που έχουν γενικότερα ενδιαφέρον για τα ταξίδια. Καλύπτει τις νέες τάσεις του τουρισμού, ενός διεπιστημονικού γνωστικού αντικειμένου που εξελίσσεται συνεχώς.

Η συγγραφέας-επιμελήτρια
Η Τέσσα Δουλκέρη έχει πτυχίο Νομικής (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Δημοσίου Δικαίου (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Κοινωνιολογίας (Πανεπιστημίου Παρισιού) και Διδακτορικό Επιστήμης της Επικοινωνίας - Πληροφόρησης (Πανεπιστημίου Παρισιού - Σορβόνη, Πανθεόν). Έκανε πρακτική άσκηση στη Γαλλική Τηλεόραση (TF 1), στο Συμβούλιο Ευρώπης (Στρασβούργο), στην Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες). Εργάσθηκε ως Δικηγόρος (Παρ‘Αρείω Πάγω) και στη Δημόσια Διοίκηση (Γενική Γραμματεία Ισότητας, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας - Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης). Δίδαξε ως ειδική επιστήμων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ως καθηγήτρια στο ΑΠΘ (Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ). Οι επιστημονικοί τομείς των ενδιαφερόντων της και αντίστοιχα βιβλία της αφορούν θέματα Ισότητας (ΜΜΕ και Εργασιακές Σχέσεις), Παιδί και ΜΜΕ, Διαφήμιση (Κοινωνιολογία της Διαφήμισης, και Διαφήμιση και Επικοινωνία], Αθλητισμός και ΜΜΕ (Ολυμπιακοί Αγώνες), Τουρισμός και ΜΜΕ (Τουριστική Επικοινωνία, Πολιτισμός-Πολιτική και Τουρισμός). Τα περισσότερα βιβλία της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαζήση. Εκτός των επιστημονικών συγγραμμάτων έγραψε 3 Νουβέλες, 3 θεατρικά και δύο δοκίμια με θεατρική γραφή και πλοκή. (Το Είδωλο και ο Άνδρας Πρότυπο). Επίσης, τα Ντοκιμαντέρ της [σενάριο-σκηνοθεσία) έχουν προβληθεί σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ και σε άλλες αίθουσες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top