Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Δήλωση του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής περί 'τοξικών μεδουσών' στην περιοχή

Βίκυ Καραντζαβέλου - 14 Ιούλιος 2021, 15:25

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φαινόμενο οφείλεται κατά βάση στην κλιματική αλλαγή. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι 'το φαινόμενο δεν είναι κάτι πολύ ανησυχητικό'.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για δημοσιεύματα περί “τοξικών μεδουσών” στη Χαλκιδική, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε τα εξής:

“Να μην κινδυνολογούμε χωρίς ουσιαστικό λόγο και να ακούμε προσεκτικά τους επιστήμονες. Πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο που δημιουργείται κυρίως σε κλειστούς κόλπους. Εντοπίζεται σε ένα μικρό κομμάτι της Κασσάνδρας και, σύμφωνα με τους ειδικούς, οφείλεται κατά βάση στην κλιματική αλλαγή. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι ‘το φαινόμενο δεν είναι κάτι πολύ ανησυχητικό’ και ότι ‘θα φύγει με το φύσημα του ανέμου, ενώ δεν είναι επικίνδυνο, διότι -αν χρειαστεί- αντιμετωπίζεται εύκολα με λίγη αμμωνία’. Η Χαλκιδική ως προορισμός είναι πρώτη περιοχή στην Ελλάδα, με 96 γαλάζιες σημαίες. Αυτό και μόνο, δείχνει την αποτελεσματική δουλειά που έχει γίνει στο νομό μας, ώστε να έχουμε καταφέρει την απόλυτα ορθολογική περιβαλλοντική διαχείριση των ακτών μας και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη ‘ερμηνεία’ πέραν της επιστημονικής γνώσης, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που η χώρα μας, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε υπεύθυνα τη δύσκολη μάχη με την πανδημία”.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top