Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Βρετανία: Η Ελλάδα παραμένει στην 'πορτοκαλί' ταξιδιωτική λίστα

Τατιάνα Ρόκου - 15 Ιούλιος 2021, 09:25

Ίμπιζα και η Μαγιόρκα μπαίνουν, από την 'πράσινη', στην 'πορτοκαλί' λίστα. Στην 'πράσινη' λίστα μετακινούνται Βουλγαρία, Χονγκ-Κονγκ, Κροατία και Ταϊβάν (οι δύο τελευταίες υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο επιστροφής στην πορτοκαλί λίστα).


Σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση της βρετανικής κυβέρνησης, στην “πορτοκαλί” ταξιδιωτική λίστα παραμένει η Ελλάδα. Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε μόνο περιορισμένες αλλαγές, με τη σημαντικότερη να αφορά την υποβάθμιση των ισπανικών Βαλεαρίδων νήσων, όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα, από την “πράσινη” στην “πορτοκαλί” λίστα.

Στην πράσινη λίστα τοποθετούνται η Βουλγαρία και το Χονγκ-Κονγκ, όπως επίσης η Κροατία και η Ταϊβάν, αν και οι δύο τελευταίες υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο επιστροφής στην πορτοκαλί λίστα.Οι αλλαγές ισχύουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου. Ο κ. Shapps υπενθύμισε ότι από την ίδια ημέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από “πορτοκαλί” προορισμούς. Συνεχίζει να απαιτείται όμως ένα διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και ένα μοριακό τεστ εντός διήμερου από την επιστροφή. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει επίσης σε Σκωτία και Ουαλία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές κυβερνήσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top