Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΒρετανία: Η Ελλάδα παραμένει στην 'πορτοκαλί' ταξιδιωτική λίστα
Ταξιδιωτική οδηγία

Βρετανία: Η Ελλάδα παραμένει στην 'πορτοκαλί' ταξιδιωτική λίστα

Ίμπιζα και η Μαγιόρκα μπαίνουν, από την 'πράσινη', στην 'πορτοκαλί' λίστα. Στην 'πράσινη' λίστα μετακινούνται Βουλγαρία, Χονγκ-Κονγκ, Κροατία και Ταϊβάν (οι δύο τελευταίες υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο επιστροφής στην πορτοκαλί λίστα).

Σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση της βρετανικής κυβέρνησης, στην “πορτοκαλί” ταξιδιωτική λίστα παραμένει η Ελλάδα. Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε μόνο περιορισμένες αλλαγές, με τη σημαντικότερη να αφορά την υποβάθμιση των ισπανικών Βαλεαρίδων νήσων, όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα, από την “πράσινη” στην “πορτοκαλί” λίστα.

Στην πράσινη λίστα τοποθετούνται η Βουλγαρία και το Χονγκ-Κονγκ, όπως επίσης η Κροατία και η Ταϊβάν, αν και οι δύο τελευταίες υπό στενή παρακολούθηση και με κίνδυνο επιστροφής στην πορτοκαλί λίστα.

Οι αλλαγές ισχύουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου. Ο κ. Shapps υπενθύμισε ότι από την ίδια ημέρα αίρεται η υποχρέωση των πλήρως εμβολιασμένων και των ανηλίκων κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να μπαίνουν σε δεκαήμερη απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία από “πορτοκαλί” προορισμούς. Συνεχίζει να απαιτείται όμως ένα διαγνωστικό τεστ πριν από την πτήση επιστροφής και ένα μοριακό τεστ εντός διήμερου από την επιστροφή. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει επίσης σε Σκωτία και Ουαλία, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές κυβερνήσεις.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024