Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Θετική αποτίμηση του 2020 για τον ΟΛΠ παρά την πανδημία

Τατιάνα Ρόκου - 16 Ιούλιος 2021, 11:08

Τα ταμειακά διαθέσιμα σημείωσαν αύξηση και ανέρχονται σε 111,4 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται πως η ΟΛΠ ΑΕ προχώρησε σε συμβασιοποίηση επενδύσεων, οι οποίες ανέρχονται σε 211,7 εκατ. ευρώ.


Η ΟΛΠ ΑΕ πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η οποία είχε την απαραίτητη απαρτία με ποσοστό συμμετοχής των μετόχων 82,36%.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και η Διανομή Μερίσματος, αναφορικά με την εταιρική χρήση του έτους 2020. Επισημαίνεται, ότι το ποσό του μερίσματος, κατόπιν σχετικής πρότασης του Δ.Σ., ανήλθε σε 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

Tα σημαντικότερα μεγέθη της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για το έτος 2020 αφορούν στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, ο οποίος ανέρχεται σε 132,9 εκατ. ευρώ, στα κέρδη προ φόρων, τα οποία είναι 36,9 εκατ. ευρώ και στα κέρδη μετά από τους φόρους, τα οποία ανέρχονται σε 26,4 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα σημείωσαν αύξηση και ανέρχονται σε 111,4 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται πως η ΟΛΠ ΑΕ προχώρησε σε συμβασιοποίηση επενδύσεων, οι οποίες ανέρχονται σε 211,7 εκατ. ευρώ. Τέλος, τα συνολικά έξοδα της εταιρείας μειώθηκαν σε ποσοστό 8,8% το 2020 και ανήλθαν στα 93,7 εκατ. ευρώ έναντι 102,7 εκατ. ευρώ της χρήσης 2019, παρά το γεγονός ότι οι αμοιβές και τα έξοδα του προσωπικού παρέμειναν αμετάβλητα στα 58 εκατ. ευρώ. Η ΟΛΠ ΑΕ κατέβαλλε το έτος 2020 4,8 εκατ. ευρώ, ως αντάλλαγμα παραχώρησης στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο πρόεδρος του PPA, Yu Zenggang, ο οποίος προήδρευσε της Γενικής Συνελεύσεως, αναγνώρισε τη συμβολή όλου του προσωπικού της εταιρείας στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του έτους 2020, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και τόνισε πως η ΟΛΠ ΑΕ αφενός επιδιώκει τη συνέχιση της πετυχημένης της οικονομικής πορείας στοχεύει ωστόσο, ταυτόχρονα, στην ανάδειξη του Λιμένα Πειραιώς ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του κόσμου. Τέλος πρόσθεσε ότι “έχουμε τοποθετήσει τον Λιμένα του Πειραιά σε μια αδιάκοπη τροχιά θετικής ανάπτυξης και κερδοφορίας. Από ένας τοπικός λιμένας, το ελληνικό λιμάνι έχει μετατραπεί σήμερα σ’ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ναυτιλίας παγκοσμίως, βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με τους παραδοσιακούς ηγέτες, ενώ είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου”.

Η ΟΛΠ ΑΕ είναι μια εταιρεία που φιλοξενεί μια σύνθετη, πολύπλοκη και μοναδική ποικιλία λιμενικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι η κρουαζιέρα, η ακτοπλοΐα, η εξυπηρέτηση όλων των τύπων φορτίων, οι επισκευές πλοίων και η ζώνη ελεύθερων τελωνειακών ελέγχων τύπου Ι. Βασικός μέτοχος της ΟΛΠ ΑΕ με 51%, είναι από τον Αύγουστο του 2016, η COSCO Shipping, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top