Τελευταία νέα
ΑρχικήIATA: 'Οι ασυντόνιστoι και ταχέως μεταβαλλόμενοι συνοριακοί κανόνες αποθαρρύνουν τον κόσμο από τα ταξίδια'
Αερομεταφορές

IATA: 'Οι ασυντόνιστoι και ταχέως μεταβαλλόμενοι συνοριακοί κανόνες αποθαρρύνουν τον κόσμο από τα ταξίδια'

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε στις κυβερνήσεις να καταργήσουν μέτρα όπως τα τεστ ή / και τις απαιτήσεις καραντίνας για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν επιβεβαιωμένα νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) κάλεσε τα κράτη να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα ταξίδια. Οι οδηγίες προτείνουν μια “προσέγγιση βάσει κινδύνου” για την εφαρμογή μέτρων που σχετίζονται με τον COVID-19 και τα διεθνή ταξίδια.

Συγκεκριμένα, ο ΠΟΥ συνέστησε στις κυβερνήσεις:

  • Να μην απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού COVID-19 ως υποχρεωτική προϋπόθεση για είσοδο ή έξοδο
  • Αφαίρεση μέτρων όπως τα τεστ ή / και οι απαιτήσεις καραντίνας για ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν επιβεβαιωμένα νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες.
  • Εξασφάλιση εναλλακτικών οδών για μη εμβολιασμένα άτομα μέσω τεστ, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν διεθνώς. Ο ΠΟΥ προτείνει τεστ rRT-PCR ή γρήγορα διαγνωστικέά τεστ ανίχνευσης αντιγόνων (Ag-RDTs) για το σκοπό αυτό.
  • Να εφαρμόζονται μόνο μέτρα τεστ ή / και καραντίνα για διεθνείς ταξιδιώτες “με βάση τον κίνδυνο” με τις πολιτικές που αφορούν σε τεστ και σε καραντίνα να επανεξετάζονται τακτικά, για να βεβαιώνεται ότι μπορεί να αρθούν όταν δεν είναι πλέον απαραίτητες.

“Αυτές οι λογικές συστάσεις βάσει κινδύνου από τον ΠΟΥ, εάν ακολουθηθούν από τα κράτη, θα επιτρέψουν την επανάληψη των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την πιθανότητα εισαγωγής του COVID-19. Όπως σημειώνει ο ΠΟΥ -και όπως αποδεικνύουν τα τελευταία δεδομένα δοκιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο- οι διεθνείς ταξιδιώτες δεν αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου όσον αφορά στον COVID-19. Από 1,65 εκατ. τεστ που πραγματοποιήθηκαν κατά την άφιξη διεθνών επιβατών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Φεβρουάριο, μόνο το 1,4% ήταν θετικό για COVID-19. Έχει έρθει πια ο καιρός για τις κυβερνήσεις να ενσωματώσουν δεδομένα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων βάσει κινδύνου, για το άνοιγμα των συνόρων”, δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

Ο ΠΟΥ κάλεσε επίσης τα κράτη να επικοινωνήσουν “εγκαίρως και επαρκώς” οποιεσδήποτε αλλαγές στα διεθνή μέτρα και τις απαιτήσεις που σχετίζονται με την υγεία. “Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν ένα λαβύρινθο σύγχυσης, ασυντόνιστων και ταχέως μεταβαλλόμενων κανόνων εισόδου στα σύνορα, που τους αποθαρρύνουν από τα ταξίδια, προκαλώντας οικονομικές δυσκολίες σε όσους απασχολούνται στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Σύμφωνα με την τελευταία μας έρευνα για επιβάτες, το 70% των πρόσφατων ταξιδιωτών θεώρησε ότι οι κανονισμοί ήταν δύσκολο να κατανοηθούν”, δήλωσε ο Walsh.

Επιπλέον, ο ΠΟΥ ενθάρρυνε τα κράτη να εξετάσουν διμερείς, πολυμερείς και περιφερειακές συμφωνίες, ιδίως μεταξύ γειτονικών περιοχών, “με σκοπό τη διευκόλυνση της ανάκαμψης των βασικών κοινωνικοοικονομικών δραστηριοτήτων”, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, για τις οποίες τα διεθνή ταξίδια διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο.

“Η πανδημία έχει θέσει σε κίνδυνο περισσότερες από 46 εκατ. θέσεις εργασίας, που συνήθως υποστηρίζονται από τις αερομεταφορές. Με την ενσωμάτωση αυτών των τελευταίων συστάσεων του ΠΟΥ στις στρατηγικές ανοίγματος των συνόρων, τα κράτη μπορούν να αρχίσουν να αντιστρέφουν την οικονομική ζημία των τελευταίων 18 μηνών και να βάλουν τον κόσμο στο δρόμο προς την ανάκαμψη”, δήλωσε ο Walsh.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024