Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠεριοριστικά μέτρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων στη Μύκονο
Προορισμός

Περιοριστικά μέτρα λόγω έξαρσης κρουσμάτων στη Μύκονο

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 6 το πρωί, με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Από το Σάββατο 17 Ιουλίου και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 6 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
2. Απαγόρευση μουσικής καθ’όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από το Σάβαβτο 17 Ιουλίου και ώρα 18:00.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 6 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της“, αναφέρει το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Αλ. Τσίπρας: “Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας”
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας σημειώνει: “Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών“.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Αριστοτελία Πελώνη, για την ανάρτηση του κ. Τσίπρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει. Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό. Δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο. Επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση. Παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα. Το θυμίζουμε και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων. Είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγελε την Κυβέρνηση για ολιγωρία“.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024