Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξεναγήσεις

"Isar Athen" - Ψηφιακή ξενάγηση στο Μόναχο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Ιούλιος 2021, 11:31

Η ψηφιακή ξενάγηση 'Isar Athen' περιλαμβάνει 10 σημεία στη πόλη, μεταξύ των οποίων τα Προπύλαια, οι τάφοι του βασιλιά Όθωνα και της βασίλισσας Αμαλίας, η Salvatorkirche και άλλα.


Το Γενικό Προξενείο Μονάχου, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική  Επανάσταση σχεδίασε μια ψηφιακή πολιτιστική ξενάγηση στο Μόναχο, με στόχο να αναδείξει τα μνημεία του Μονάχου που σχετίζονται με την Ελλάδα.  
 
Οι ελληνοβαυαρικές σχέσεις ανάγονται στα χρόνια πριν από την Επανάσταση, με την  ανάπτυξη του φιλελληνικού κινήματος και συσφίγγονται κατά την διάρκεια του Αγώνα για ελευθερία, καθώς και τα αμέσως επόμενα χρόνια όταν ο δευτερότοκος  γιος του βασιλιά Λουδοβίκου Α’ της Βαυαρίας, Όθωνας, ορίζεται ως ο πρώτος  βασιλιάς της Ελλάδος.  
 
Στο Μόναχο μέχρι και σήμερα εντοπίζονται ίχνη της ελληνικής πολιτιστικής παρουσίας, του φιλελληνισμού και της αγάπης προς την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. 
 
Η ψηφιακή ξενάγηση “Isar Athen” περιλαμβάνει 10 σημεία στη πόλη, μεταξύ των οποίων τα Προπύλαια, οι τάφοι του βασιλιά Όθωνα και της βασίλισσας Αμαλίας, η Salvatorkirche και άλλα. Το κάθε σημείο περιλαμβάνει διαφορετικές ιστορίες και  οπτικοακουστικό υλικό σε ελληνικά και γερμανικά. 
 
Η ξενάγηση διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Tour Experience της Clio Muse Tours και στην αντίστοιχη  εφαρμογή για Android και iOS, Clio Muse Tours App.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top