Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μαρίνες

Στη δημοσιότητα οι μετρήσεις του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για την ποιότητα των υδάτων στον κόλπο της Βουλιαγμένης

Τατιάνα Ρόκου - 20 Ιούλιος 2021, 09:40

Η Astir Marina Vouliagmenis θέτει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ως απόλυτη προτεραιότητα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και κατά τη λειτουργία της μαρίνας για την σημαντική ποιοτική αναβάθμιση του θαλασσίου περιβάλλοντος και του φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής.


Με δεδομένο πως οι εργασίες ανάπλασης στη μαρίνα Βουλιαγμένης είναι σε πλήρη εξέλιξη, η Astir Marina Vouliagmenis, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, παρουσιάζει κάθε εβδομάδα, τα αποτελέσματα των ελέγχων του θαλάσσιου περιβάλλοντος του κόλπου της Βουλιαγμένης, που πραγματοποιούνται από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. Η επιλογή του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσιών Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) από την Astir Marina Vouliagmenis για ημερήσιους και εβδομαδιαίους ελέγχους της ποιότητας των υδάτων στην περιοχή του έργου, αλλά και του κόλπου της Βουλιαγμένης γενικότερα, έγινε με γνώμονα τη συνεργασία με αξιόπιστους επιστημονικούς οργανισμούς, οι οποίοι λειτουργώντας με κύρος, διαφάνεια και ανεξαρτησία, ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερομένους για τα ευρήματα των ελέγχων.
 
Σύμφωνα με τα ευρήματα των διαρκών ελέγχων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. του κρατικού ερευνητικού οργανισμού, που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον του κόλπου της Βουλιαγμένης, παρατηρείται περιοδικά τοπικά θολερότητα, που προκαλείται από τις εκσκαφές που διεξάγονται σε πετρώματα του βυθού της μαρίνας. 
 
Η θολερότητα αυτή, δεν είναι απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα, ούτε πηγή χημικής ρύπανσης. Και σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια των εργασιών, δεν απελευθερώνονται χημικοί ρύποι και τοξικές ουσίες. Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι βάσει της επιστημονικής εκτίμησης του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το νερό σε όλο τον κόλπο της Βουλιαγμένης, είναι απόλυτα ασφαλές για κολύμβηση, καθώς οι μετρήσεις της ποιότητας των υδάτων είναι εντός των ορίων ακόμα και του πόσιμου νερού.
 
Επιπροσθέτως, μετά από παρότρυνση της δημοτικής αρχής και για την αποφυγή οποιασδήποτε πιθανότητας εξάπλωσης της θολερότητας, καθ` όλη τη διάρκεια των εργασιών, γίνεται επέκταση των ειδικών υδατοφραγμάτων που προβλέπονται στην εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων περιμετρικά της μαρίνας και σε μεγάλο βάθος, εγκλωβίζοντας τη σκόνη στα όρια του έργου.
 
Η Astir Marina Vouliagmenis θέτει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος ως απόλυτη προτεραιότητα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, τόσο κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και κατά τη λειτουργία της μαρίνας για την σημαντική ποιοτική αναβάθμιση του θαλασσίου περιβάλλοντος και του φυσικού οικοσυστήματος της περιοχής.
 
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθούν την αναλυτική εβδομαδιαία τεχνική έκθεση και τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. μπορούν στον ακόλουθο σύνδεσμο: astir.gr/paratiritirio/.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top