Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΌμιλος Sani/Ikos: Ενοποίηση εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων
Ξενοδοχεία

Όμιλος Sani/Ikos: Ενοποίηση εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων

Στον Όμιλο Sani/Ikos ενοποιούνται οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα, και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική.

Ο ξενοδοχειακός Όμιλος Sani/Ikos (Sani/Ikos Group SCA) ανακοινώνει τη ενοποίηση όλων των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων του, με στόχο την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και τη στρατηγική τοποθέτηση των brands Sani Resort και Ikos Resorts στην αγορά ενόψει της μετά-Covid εποχής και περιόδου ανάκαμψης.
 
Συγκεκριμένα, στον Όμιλο Sani/Ikos ενοποιούνται οι δραστηριότητες της LBRI SCA, ιδιοκτήτριας εταιρείας των Sani Resort και Ikos Resorts στην Ελλάδα, και της Ikos International SCA, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται ξενοδοχειακά συγκροτήματα Ikos Resorts στην Ιβηρική. Ο Όμιλος Sani/Ikos λειτουργεί συνολικά 10 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Χαλκιδική, Κέρκυρα, Κω, στην Ελλάδα και στην Ανδαλουσία στην Ισπανία. Παράλληλα δύο νέα συγκροτήματα στην Κέρκυρα και το Αλγκάρβε στην Πορτογαλία βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.
 
Έκδοση ομολόγου ύψους €300 εκατ. για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία
 
Σε συνέχεια της εταιρικής αναδιάρθρωσης, ο Όμιλος Sani/Ikos προχώρησε στην έκδοση ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ με διάρκεια τα 5,5 έτη. Η έκδοση του ομολόγου υπερκαλύφθηκε 3 φορές και ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο 5,625% από κορυφαίους διεθνείς και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών στις προοπτικές ανάπτυξης των brands του ομίλου. Tην έκδοση του ομολόγου έχει αναλάβει η Morgan Stanley ως βασικός συντονιστής, σε συνεργασία με την J.P. Morgan και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank. Τα έσοδα από το νέο ομόλογο, θα χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024