Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΚοινό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο
Τουριστική πολιτική

Κοινό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο

Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί το Κοινό Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού / Προσκυνηματικού Τουρισμού στην νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου RE-CULT.

Το Υπουργείο Τουρισμού, ως δικαιούχος της πράξης με τίτλο «Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου – RE-CULT», στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 θα διοργανώσει Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: “Διαμόρφωση θεσμικού χαρακτήρα προτάσεων, παρεμβάσεων και πολιτικών για τον θρησκευτικό τουρισμό και τη θεσμική του ενδυνάμωση” την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00 στο Ξενοδοχείο Mediterranean στη Ρόδο.
 
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η υφυπουργός Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη και η κυρία Όλγα Θεοχάρους, ανώτερη τουριστικός λειτουργός του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου, ενώ θα απευθύνει χαιρετισμό ο Μακαριωτάτος Αρχιεπισκόπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος.
 
Την εκδήλωση θα συντονίσει η κυρία Έλια Αποστολοπούλου, συντονίστρια του έργου για το Υπουργείο Τουρισμού. Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί το Κοινό Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του Θρησκευτικού / Προσκυνηματικού Τουρισμού στην νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου RE-CULT.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση αναφορικά με την ανάπτυξη κοινών δράσεων και παρεμβάσεων για την ενίσχυση του θρησκευτικού / προσκυνηματικού τουρισμού. Παράλληλα θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων του έργου και θα γίνει παρουσίαση του σχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας για την υλοποίηση μελλοντικών ενεργειών μεταξύ φορέων Ελλάδας και Κύπρου καθώς και του Σχεδίου Δράσης αναφορικά με τις θεσμικές δράσεις για την ανάδειξη της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Κύριος δικαιούχος της πράξης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ στο εταιρικό σχήμα συμμετέχουν ως δικαιούχοι το Υπουργείο Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, η Εκκλησία της Κύπρου, η Εκκλησία της Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.
 
Η πράξη με τίτλο “Ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς μέσα από την ανάπτυξη και θεσμική ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου” και ακρωνύμιο RE-CULT υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024