Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔήμαρχος Αγίας Νάπας: Υπάρχει μια σταθερή, αυξητική ροή τουριστών
Τάσεις

Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Υπάρχει μια σταθερή, αυξητική ροή τουριστών

Την εκτίμηση ότι υπάρχει μια σταθερή, αυξητική ροή τουριστών από το εξωτερικό, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέττου, προσθέτοντας πως το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων ανέρχεται στο 30 – 40%.

Σταθερή και αυξητική ροή τουριστών ειδικά από την ρωσική αγορά βλέπει ο δήμαρχος της Αγ. Νάπας κ. Ζαννέττου, και με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ τονίζει ότι “αναμένονται αυτή την εβδομάδα οι πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, που διοργανώνουν οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες της χώρας. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει σημαντική αριθμητική αύξηση στις αφίξεις τουριστών ανά το παγκύπριο”.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαννέττου είπε πως “αυτή τη στιγμή σχεδόν όλα τα μεγάλα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας είναι ανοικτά και σε λειτουργία, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα μικρά συγκροτήματα στο κέντρο του Δήμου που είναι ακόμα κλειστά. Η πληρότητα των ξενοδοχείων ανέρχεται περίπου στο 30 – 40%”.
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον οι αρμόδιοι φορείς της Αγίας Νάπας είναι ικανοποιημένοι με την μέχρι στιγμής τουριστική κίνηση, σε σύγκριση με το 2020, ο δήμαρχος είπε πως “δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση. Ωστόσο εάν τα πράγματα συνεχίσουν να έχουν αυξητική ροή, τότε υπάρχει αισιοδοξία, που αναμένεται να αυξηθεί τόσο από τις αφίξεις από την Βρετανική αγορά, όσο και από τις αφίξεις τουριστών από ορισμένες Σκανδιναβικές χώρες”.
 
Πρόσθεσε ότι “η Αγία Νάπα ενισχύεται και από τον εγχώριο τουρισμό κατά τα Σαββατοκύριακα, κάτι που αποτελεί τονωτική ένεση τόσο για τα ξενοδοχεία όσο και για τις άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες. Την ίδια ώρα όμως, όλοι αντιλαμβάνονται πως έστω και εάν η πληρότητα των ξενοδοχείων αγγίζει το 30 – 40%, είναι λιγοστός ο κόσμος που διακινείται, ώστε να εργαστούν και οι παρεμφερείς υπηρεσίες”.
 
Γνωρίζουν όλοι, συνέχισε “πως μεγάλο ποσοστό των τουριστών καταλύει στα ξενοδοχεία με το γνωστό all inclusive, κάτι που δυστυχώς στερεί από τις παρεμφερείς υπηρεσίες αρκετή εργασία. Ταυτόχρονα στο κέντρο της Αγίας Νάπας, που βασιζόταν ως γνωστόν στην νεολαία, υπάρχει μια κινητικότητα, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, αφού είναι πολύ δύσκολο να στηριχθούν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις”.
 
Κληθείς να σχολιάσει φήμες σύμφωνα με τις οποίες μερίδα τουριστών φτάνει στην Κύπρο για διακοπές με ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αρνητικό PCR ή rapid test ή και safe pass, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως “δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. Θεωρούμε ευχάριστο το γεγονός, πως από τα τεστ κορωνοϊού που γίνονται σε αρκετές χιλιάδες τουριστών και όχι μόνο στην επαρχία Αμμοχώστου, το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων δεν είναι ψηλό”.
 
Σημείωσε ακόμα ότι “λόγω του ελέγχου που γίνεται σε τουρίστες που φτάνουν στην Κύπρο από το αεροδρόμιο Λάρνακας, αλλά και των τεστ που γίνονται στους μόνιμους αλλά και επισκέπτες της περιοχής, ο κόσμος που κυκλοφορεί με ψεύτικα πιστοποιητικά είναι πολύ λίγος. Πιστεύουμε πως ειδικά οι τουρίστες, δεν θα ρισκάρουν τα ταξιδέψουν για διακοπές με ψεύτικα πιστοποιητικά, με τον κίνδυνο να τεθούν υπό περιορισμό σε περίπτωση που εντοπιστούν θετικοί στον κορωνοϊό”.
 
Ο κ. Ζαννέτου ευχήθηκε “να συνεχίσουν να τηρούνται τόσο ατομικά όσο και από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, αλλά και τους τουρίστες, τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, γιατί αυτό θα κρατήσει την περιοχή της Αγίας Νάπας και όχι μόνο, ανοικτή για τους τουρίστες. Ελπίδα μας είναι να συνεχίσουν τα λειτουργούν οι ξενοδοχειακές μονάδες και όλες οι παρεμφερείς υπηρεσίες, τόσο με ξένους όσο και με ντόπιους επισκέπτες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Οκτωβρίου” κατέληξε.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024