Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Η κυβέρνηση έχει αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο

Τατιάνα Ρόκου - 22 Ιούλιος 2021, 09:33

Μετά από τα γεγονότα της Μυκόνου και την γενική αύξηση των κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι η Κυβέρνηση έχει αφήσει τον Τουρισμό στον αυτόματο πιλότο


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης και ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού κ. Γιώργος Φραγγίδης, δηλώνουν ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα αύξησης των κρουσμάτων του covid-19 η κυβέρνηση έχει αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο. Συγκεκριμένα, έστειλαν στα μέσα ενημέρωσης της ακόλουθη δήλωση.
 
Η κυβέρνηση, μετά τα γεγονότα στη Μύκονο και την αύξηση των κρουσμάτων σε τουριστικούς προορισμούς, επιρρίπτει τις ευθύνες στους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και τους κατοίκους των νησιών. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα έχει κάνει όλα σωστά και δηλώνει ανεύθυνη. Είναι πράγματι ανεύθυνη, με όλη τη σημασία της λέξης.
 
Δεν είναι ανεύθυνο το Υπουργείο Τουρισμού, που έχει αφήσει χωρίς ξενοδοχεία καραντίνας, νησιά και περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς; Δεν είναι ανευθυνότητα να αναζητά ξενοδοχεία καραντίνας την τελευταία στιγμή και στην καρδιά της τουριστικής περιόδου;
 
Η ίδια η κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωρίζοντας προφανώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη ξενοδοχείων καραντίνας, μίλησε για την αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στη λογική ‘’αφού δεν εξασφαλίσαμε εγκαίρως ξενοδοχεία καραντίνας που προβλέπονταν από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τότε ας αλλάξουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να βγούμε λάδι’’. Το Υπουργείο Τουρισμού, πέρυσι, είχε δώσει στη δημοσιότητα τις λίστες με τα ξενοδοχεία καραντίνας από τον Ιούνιο. Φέτος, ενώ τελειώνει ο Ιούλιος έχει αποφύγει να δώσει τη λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας. Προφανώς γιατί θα αποκαλυπτόταν όλη η αλήθεια, θα αντιλαμβάνονταν όλοι ότι σε μικρά νησιά και τουριστικούς προορισμούς δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας.
 
Καλούμε, εντός της ημέρας, το Υπουργείο Τουρισμού να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ξενοδοχεία καραντίνας σε κάθε νησί, σε κάθε τουριστικό προορισμό. Αν φυσικά διαθέτει μια τέτοια λίστα και αν τολμά. Γιατί γνωρίζουμε ότι σε νησιά και συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας.
 
Οι άνθρωποι και επαγγελματίες του τουρισμού, στους οποίους φορτώνει όλα τα λάθη η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ενδεχομένως να έχουν κάνει ένα και μόνο λάθος: ότι εμπιστεύθηκαν αυτή την κυβέρνηση, ότι πίστεψαν ότι διαθέτει υγειονομικό σχεδιασμό για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έχει αφήσει τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο, τους κουνάει το δάχτυλο, τους απειλεί ότι θα τους κλείσει ενώ η όλη εικόνα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον τουρισμό μας.”


|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top