Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΙΑΤΑ: Οι επιβάτες που είναι σίγουροι για την ασφάλεια στο αεροπλάνο, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας
Αερομεταφορές

ΙΑΤΑ: Οι επιβάτες που είναι σίγουροι για την ασφάλεια στο αεροπλάνο, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) δηλώνει σύμφωνα με την τελευταία έρευνα επιβατών που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο σε 4.000 επιβάτες, ότι οι περισσότεροι είναι σίγουροι για την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών και υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας στο εγγύς μέλλον.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανέφερε ότι με βάση την τελευταία έρευνα επιβατών που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, οι περισσότεροι αεροπορικοί ταξιδιώτες είναι σίγουροι για την ασφάλεια των αεροπορικών ταξιδιών και υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, η πλειοψηφία είναι επίσης απογοητευμένη με τον “παράγοντα ταλαιπωρίας” γύρω από τα πρωτόκολλα COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της σύγχυσης και της αβεβαιότητας σχετικά με τους κανόνες ταξιδιού, τις απαιτήσεις για διάφορα τεστ και το υπερβολικό κόστος τους.
 
Η έρευνα για 4.700 ταξιδιώτες σε 11 αγορές σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι:
• Το 85% πιστεύει ότι τα αεροσκάφη καθαρίζονται και απολυμαίνονται πλήρως
• Το 65% συμφωνεί ότι ο αέρας σε ένα αεροσκάφος είναι τόσο καθαρός όσο ένα χειρουργείο
 
Μεταξύ εκείνων που έχουν ταξιδέψει από τον Ιούνιο του 2020, το 86% αισθάνθηκε ασφάλεια στο αεροπλάνο λόγω των μέτρων COVID-19:
• 89% πιστεύει ότι τα προστατευτικά μέτρα έχουν εφαρμοστεί σωστά
• Το 90% πιστεύει ότι το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών κάνει καλή δουλειά στην επιβολή των μέτρων
 
Οι επιβάτες υποστηρίζουν τη χρήση μάσκας στο αεροσκάφος κατά 83% και την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων μάσκας κατά 86%, αλλά η πλειοψηφία πιστεύει επίσης ότι η απαίτηση μάσκας πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.
 
«Οι αεροπορικοί ταξιδιώτες αναγνωρίζουν και εκτιμούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης COVID-19 κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών. Και υποστηρίζουν τη συνέχιση αυτών των μέτρων για όσο διάστημα είναι απαραίτητο, αλλά επίσης δεν θέλουν τα μέτρα να γίνουν μόνιμα. Εν τω μεταξύ, όλοι πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες και την ασφάλεια των επιβατών. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι τα αδικαιολόγητα περιστατικά επιβατών έχουν διπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2019 και η αύξηση της σωματικής κακοποίησης είναι μια ιδιαίτερη αιτία για μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.
 
Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες παραδέχονται ότι αγωνίζονται με τους κανόνες και τις απαιτήσεις που σχετίζονται με το COVID και ότι αυτό επηρεάζει την προθυμία τους να ταξιδέψουν:
• Το 70% θεώρησε ότι οι κανόνες και τα συνοδευτικά έγγραφα ήταν δύσκολα στην κατανόηση
• Το 67% είδε τα τεστ ως ταλαιπωρία
• 89% συμφωνημένες κυβερνήσεις πρέπει να τυποποιήσουν τους εμβολιασμούς / τις πιστοποιήσεις τεστ
 
«Αυτές οι απαντήσεις πρέπει να είναι ένα κάλεσμα αφύπνισης προς τις κυβερνήσεις ότι πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά για να προετοιμαστούν για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων σκοπεύουν να ξαναρχίσουν τα ταξίδια μέσα σε λίγους μήνες από τον περιορισμό της πανδημίας (και άνοιξαν τα σύνορα). Και κατά τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου, σχεδόν το 85% αναμένει να επιστρέψει στα ταξίδια. Για να αποφευχθεί η πολυκοσμία στα αεροδρόμια και στις αρχές ελέγχου των συνόρων, οι κυβερνήσεις πρέπει να συμφωνήσουν να αντικαταστήσουν τις διαδικασίες που βασίζονται σε χαρτί με ψηφιακές λύσεις όπως το IATA Travel Pass για έγγραφα εμβολίων και τεστ», δήλωσε ο Walsh.
 
Σχεδόν εννέα στους δέκα ερωτηθέντες συμφωνούν με την ιδέα να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για κινητά για να αποθηκεύσουν τα διαπιστευτήρια υγείας τους και το 87% υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός ασφαλούς ψηφιακού συστήματος για τη διαχείριση των διαπιστευτηρίων υγείας. Ωστόσο, το 75% δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή μόνο εάν υπάρχει πλήρης έλεγχος των δεδομένων εμβολίων ή των τεστ τους. «Το IATA Travel Pass επιτρέπει στους ταξιδιώτες να λαμβάνουν, να αποθηκεύουν και να μοιράζονται τις πληροφορίες υγείας τους με κυβερνήσεις και αεροπορικές εταιρείες, αλλά διατηρούν πάντα τον έλεγχο των πληροφοριών στη δική τους κινητή συσκευή. Τώρα είναι η ώρα για τις κυβερνήσεις να διευκολύνουν τις ψηφιακές λύσεις όπως το IATA Travel Pass για να αποφύγουν το χάος στα αεροδρόμια καθώς τα ταξίδια αρχίζουν να επιστρέφουν», δήλωσε ο Walsh.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024