Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Συνάντηση της προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της ΕΕΠΦ

Τατιάνα Ρόκου - 22 Ιούλιος 2021, 14:19

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης κ. Νίκος Πέτρου έγινε δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημερώνοντας την για το μεγάλο έργο της ΕΕΠΦ σε σχέση με το περιβάλλον.


Η κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντηση της με τον πρόεδρο της ΕΕΠΦ κ. Νίκο Πέτρου, ενημερώθηκε για την ιστορία της παλαιότερης ελληνικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, για τους μεγάλους σταθμούς στη δράση της, όπως και για το έργο της μέχρι σήμερα. Επίσης, ενημερώθηκε για τις απόψεις της ΕΕΠΦ για τα κρίσιμα θέματα του περιβάλλοντος στην Ελλάδα σήμερα, όπως η διαφύλαξη της βιοποικιλότητας, η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, αλλά και άλλα θέματα.
 
Ο κ. Πέτρου προσκάλεσε την πρόεδρο της Δημοκρατίας να απονείμει το φετινό βραβείο «Βύρων Αντίπας» στην κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΠΦ. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση.
 
Υπενθυμίζεται ότι το φετινό βραβείο θα απονεμηθεί στον κ. Γιάννη Μπουτάρη για τη σημαντική προσφορά του στην προστασία της άγριας ζωής. Στο παρελθόν έχει απονεμηθεί, μεταξύ άλλων, στον τότε πρόεδρο του Ε’ τμήματος του ΣτΕ, κ. Μιχαήλ Δεκλερή, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στον διεθνούς φήμης περιβαλλοντολόγο Luc Hoffmann.
 
Η εταιρία μεταξύ του πλούσιου έργου της και σε σχέση με τον τουρισμό, διαχειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία”, το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, που συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα. Επίσης, διαχειρίζεται το πρόγραμμα Green Key, αλλά και συνεργάζεται με την ΝατΤουρ ΑΜΚΕ στο πρόγραμμα Bike Friendly.
 
Θυμίζουμε ότι φέτος, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης γιόρτασε την 70η επέτειο από την ίδρυσή της, στις 11 Απριλίου 1951. Είναι η παλαιότερη, ανελλιπώς παρούσα εδώ και εβδομήντα χρόνια, μη κυβερνητική οργάνωση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Η πολύπλευρη δράση της και το πλούσιο αρχείο της αποτελούν πλέον τη μνήμη της ελληνικής φύσης και των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την προστασία της.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης. ο κ. Πέτρου εξέφρασε εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΕΠΦ τις θερμές ευχαριστίες προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή να θέσει υπό την αιγίδα της τις φετινές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας και δράσης της ΕΕΠΦ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top