Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των εργαζομένων δίνει τη δυνατότητα για άμεσες απολύσεις'
Τουριστική πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των εργαζομένων δίνει τη δυνατότητα για άμεσες απολύσεις'

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει και τώρα τιμωρεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να απολύουν, να θέτουν σε διαθεσιμότητα και σε αναγκαστική άδεια, σημειώνει ο βουλευτής και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, θεσπίζει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να μπορεί να απολύει άμεσα τους εργαζόμενους που δεν του επιδεικνύουν πιστοποιητικό ότι εμβολιάστηκαν ή ότι έχουν  νοσήσει. 
 
Οι κυρώσεις δεν θα πρέπει να είναι ακραίες, επαχθείς και απάνθρωπες. Η κυβέρνηση με τις διατάξεις αυτές επιβάλλει εξοντωτικές κυρώσεις, χωρίς να έχει εξαντλήσει τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων.
 
Οι κυρώσεις πρέπει να στηρίζονται στην αρχή της αναλογικότητας, όπως ορίζει το δικαιϊκό μας σύστημα. Να αποφεύγονται τέτοιου είδους μέτρα γιατί πρέπει πρωτίστως να εμπεριέχουν ισχυρό το στοιχείο της ενημέρωσης και της πειθούς, όπως άλλωστε αναφέρουν και οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, τη γνώμη της οποίας η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε και στης οποίας τη γνώμη δεν πειθαρχεί.
 
Και ο κ. Αυλωνίτης καταλήγει: “Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει και τώρα τιμωρεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να απολύουν, να θέτουν σε διαθεσιμότητα και σε αναγκαστική άδεια. Αυτά τα τιμωρητικά μέτρα είναι παράνομα και απάνθρωπα και θα τα βρει μπροστά της.”
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024