Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των εργαζομένων δίνει τη δυνατότητα για άμεσες απολύσεις'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Ιούλιος 2021, 10:23

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει και τώρα τιμωρεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να απολύουν, να θέτουν σε διαθεσιμότητα και σε αναγκαστική άδεια, σημειώνει ο βουλευτής και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.


Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, θεσπίζει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να μπορεί να απολύει άμεσα τους εργαζόμενους που δεν του επιδεικνύουν πιστοποιητικό ότι εμβολιάστηκαν ή ότι έχουν  νοσήσει. 
 
Οι κυρώσεις δεν θα πρέπει να είναι ακραίες, επαχθείς και απάνθρωπες. Η κυβέρνηση με τις διατάξεις αυτές επιβάλλει εξοντωτικές κυρώσεις, χωρίς να έχει εξαντλήσει τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων.
 
Οι κυρώσεις πρέπει να στηρίζονται στην αρχή της αναλογικότητας, όπως ορίζει το δικαιϊκό μας σύστημα. Να αποφεύγονται τέτοιου είδους μέτρα γιατί πρέπει πρωτίστως να εμπεριέχουν ισχυρό το στοιχείο της ενημέρωσης και της πειθούς, όπως άλλωστε αναφέρουν και οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, τη γνώμη της οποίας η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε και στης οποίας τη γνώμη δεν πειθαρχεί.
 
Και ο κ. Αυλωνίτης καταλήγει: “Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει και τώρα τιμωρεί, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργοδότες να απολύουν, να θέτουν σε διαθεσιμότητα και σε αναγκαστική άδεια. Αυτά τα τιμωρητικά μέτρα είναι παράνομα και απάνθρωπα και θα τα βρει μπροστά της.”


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top