Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Σε κίνδυνο οι διακοπές 6 εκατ. Βρετανών αν 'κοκκινήσουν' Ελλάδα και Ισπανία

Τατιάνα Ρόκου - 26 Ιούλιος 2021, 12:59

Υπάρχουν εικασίες ότι η Ελλάδα και η Ισπανία θα μπορούσαν να βρεθούν σε κατάσταση 'amber plus', πράγμα που θα σήμαινε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες θα έπρεπε ακόμη και αυτοί να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους.


Αν η Ισπανία και η Ελλάδα ακολουθήσουν τη Γαλλία στη βρετανική λίστα και γίνουν “amber plus” (“πορτοκαλί” με προδιάθεση να μπουν στο κόκκινο), το γεγονός αυτό θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τις διακοπές σχεδόν έξι εκατομμυρίων ανθρώπων - 5.857.558 ατόμων πιο συγκεκριμένα-, ισχυρίζεται το κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία.

Υπάρχουν εικασίες ότι η Ελλάδα και η Ισπανία θα μπορούσαν να βρεθούν σε κατάσταση “amber plus”, πράγμα που θα σήμαινε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες θα έπρεπε ακόμη και αυτοί να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους - αν και η βρετανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο επίσημα.

Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που έλαβε “amber plus’ από τη Βρετανία, λόγω ανησυχιών σχετικά με την μετάλλαγη Beta του κορωνοϊού. Ο σκιώδης υπουργός Μεταφορών των Εργατικών Jim McMahon δήλωσε ότι η κυβέρνηση “απέτυχε να προστατεύσει τα σύνορά μας, επιτρέποντας στα κρούσματα του COVID-19 να εκτοξευθούν” και “αρνήθηκε να είναι ειλικρινής με το κοινό και να του δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεται για να κλείσουν τα ταξίδια τους με σιγουριά”. “Οι οικογένειες που έχουν κάνει κράτηση για διακοπές με καλή πίστη, τώρα κινδυνεύουν να τις χάσουν - μια καραντίνα 10 ημερών απλά δεν είναι επιλογή για πολλούς ανθρώπους που αγωνίζονται ήδη οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας”, κατέληξε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top