Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔυναμική προβολή της Χίου στο Ισραήλ
Προώθηση προορισμού

Δυναμική προβολή της Χίου στο Ισραήλ

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, λέει ότι 'το Ισραήλ είναι μια από τις αγορές που προσπαθούμε από πέρυσι να προσεγγίσουμε με συντεταγμένα βήματα, γιατί θεωρούμε ότι η Χίος έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ισραηλινή αγορά'.

“Αφήσαμε την καρδιά μας στη Χίο”, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι Yossef Fisher και Rotem Gavriel Maimon των δικτύων YNET και HAARETZ, αντίστοιχα, δύο από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά και ψυχαγωγικά online ΜΜΕ του Ισραήλ, που βρέθηκαν στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επίσκεψη των δύο δημοσιογράφων στη Χίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο 6ήμερου δημοσιογραφικού ταξιδίου (press trip), που υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι δύο δημοσιογράφοι ακολούθησαν ευρύ πρόγραμμα επισκέψεων σε πολλές περιοχές, μνημεία και αξιοθέατα του νησιού, καθώς και στο Μουσείο Μαστίχας του δικτύου μουσείων του ΠΙΟΠ. Ακόμα είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου, Άννα Μισαηλίδου, στον υπό ανασκαφή αρχαιολογικό χώρο της εβραϊκής συναγωγής του 4ου αιώνα μ.Χ.

Λίγο πριν από την επιστροφή στην πατρίδα τους, οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις φυσικές ομορφιές, τα ξεχωριστά χωριά, τις παραλίες, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομική παράδοση της Χίου, αλλά και για το απαράμιλλο αίσθημα φιλοξενίας που διακατέχει τους κατοίκους της. “Η Χίος είναι ένα νησί-θησαυρός” είπε χαρακτηριστικά ο Y. Fisher, ενώ ο R. G. Maimon ανέφερε: “Ήταν καταπληκτικό το ταξίδι στη Χίο, πέρα από τις προσδοκίες μου. Βρήκα ένα μοναδικό και αυθεντικό μέρος. Έχω εκπλαγεί με το φαγητό κι ακολούθως με τις παραλίες, αλλά περισσότερο από όλα είναι οι άνθρωποι εδώ με τα λαμπερά μάτια που σε καλωσορίζουν με μια μεγάλη καρδιά και σπουδαία φιλοξενία”.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, κ. Νίκος Νύκτας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι “το Ισραήλ είναι μια από τις αγορές που προσπαθούμε από πέρυσι να προσεγγίσουμε με συντεταγμένα βήματα, γιατί θεωρούμε ότι η Χίος έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ισραηλινή αγορά. Οργανώσαμε τη φιλοξενία όσο πιο άρτια μπορούσαμε για να τους προσφέρουμε αξέχαστες εμπειρίες και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος της Χίου τα δημοσιεύματα που θα παραχθούν από αυτήν. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υπηρεσία ΕΟΤ Ισραήλ, αλλά και σε όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες που συνέβαλαν, ώστε να παρουσιάσουμε το νησί μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Την ισραηλινή δημοσιογραφική αποστολή συνόδευσε στο νησί ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ισραήλ, κ. Δημήτρης Βασιλειάδης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Βορείου Αιγαίου, λέει ότι ‘το Ισραήλ είναι μια από τις αγορές που προσπαθούμε από πέρυσι να προσεγγίσουμε με συντεταγμένα βήματα, γιατί θεωρούμε ότι η Χίος έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στην ισραηλινή αγορά’.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024