Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςMετα-πανδημική ανθεκτικότητα της τουριστικής βιομηχανίας της Κίνας
Τάσεις

Mετα-πανδημική ανθεκτικότητα της τουριστικής βιομηχανίας της Κίνας

Η τουριστική βιομηχανία της Κίνας είχε γρήγορη ανάκαμψη κατά το α' εξάμηνο του 2021. Τα εγχώρια ταξίδια και τα τουριστικά έσοδα είχαν ανακάμψει περίπου κατά 77% και 70% των επιπέδων τους κατά το α' εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την China Tourism Academy CTA).

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Xi’an Silk Road, η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, ρίχνει φως στη δυναμική ανάκαμψη στον τουριστικό τομέα της Κίνας στην εποχή μετά το COVID-19. Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά τη διάρκεια της έκθεσης υπογράφηκαν τουριστικά έργα που αφορούσαν επενδύσεις της τάξεως του 17,5 δισ. γιουάν (2,7 δισ. δολ. ΗΠΑ), ανέφεραν οι διοργανωτές του.

Η εκδήλωση έγινε στο Xi’an, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας που φιλοξενεί τους Terracotta Warriors, και την παρακολούθησαν περισσότερες από 800 τουριστικές εταιρείες και ιδρύματα από την Κίνα, καθώς και διπλωμάτες και εκθέτες από 15 χώρες και περιοχές.

Όπως αναφέρει το silkroadgreek.gr, παρά τη μειωμένη κλίμακα της έκθεσης λόγω των περιορισμών COVID-19, τα περίπτερα ήταν γεμάτα και οι εκθέτες σημείωσαν τον μεγάλο ενθουσιασμό των τουριστών.

“Τώρα είναι η κορυφαία τουριστική περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών και οι άνθρωποι δείχνουν μεγάλο ενθουσιασμό για ταξίδια. Ελπίζουμε να προωθήσουμε το Ngari στην έκθεση για να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες”, δήλωσε ο Wu Hengyang, ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου στο Ngari, ενώ ήταν απασχολημένος μοιράζοντας φυλλάδια σε πλήθος ανθρώπων.

“Στο πρώτο εξάμηνο του έτους, το Ngari στην Αυτόνομη Περιοχή του Θιβέτ δέχτηκε περισσότερες από 430.000 επισκέπτες, αποφέροντας τουριστικά έσοδα 498 εκατ. γιουάν”, δήλωσε ο Wu. Τα στοιχεία αυτά είναι αυξημένα κατά 55,5% και 41,9% αντίστοιχα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Η τουριστική βιομηχανία της Κίνας είχε γρήγορη ανάκαμψη κατά το α’ εξάμηνο του 2021. Τα εγχώρια ταξίδια και τα τουριστικά έσοδα είχαν ανακάμψει περίπου κατά 77% και 70% των επιπέδων τους κατά το α’ εξάμηνο του 2019, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την China Tourism Academy (CTA).

Οι Κινέζοι πραγματοποίησαν 2,36 δισ. εσωτερικά ταξίδια το α΄ εξάμηνο του 2021, αύξηση 153% από την ίδια περίοδο το 2020, ανέφερε η έκθεση.

“Νέες ευκαιρίες προέκυψαν, καθώς η πανδημία ώθησε τη βιομηχανία να αγκαλιάσει νέες τεχνολογίες. Η επιδημία το 2020 καλλιέργησε τις διαδικτυακές αγοραστικές συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίες οδήγησαν στην εμβάθυνση του τουρισμού και της ψηφιακής οικονομίας”, σημειώνει ο Gao Zili από τον διαδικτυακό πάροχο ταξιδιωτικών υπηρεσιών Qunar.com.

“Όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία να συνεργαστούν με διαδικτυακές πλατφόρμες για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την αναζήτηση νέων ευκαιριών”, δήλωσε ο Gao.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024