Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Τουρκία στοχεύει σε 1 εκατ. τουρίστες στην Αμμόχωστο
Προορισμός

Η Τουρκία στοχεύει σε 1 εκατ. τουρίστες στην Αμμόχωστο

Οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες κάνουν λόγο για επενδύσεις 1 δισ. δολ. σε υποδομές.

Τους στόχους της Τουρκίας για την Αμμόχωστο αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα “Turkiye” στο πρωτοσέλιδό της, κάνοντας λόγο για άνοιγμα νέων στόχων με το άνοιγμα της περιοχής. Στόχος είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα και όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ, η προσέγγιση ενός εκατομμυρίου τουριστών στην Αμμόχωστο, δηλαδή να γίνει τουριστικό θέρετρο όπως ήταν πριν κλείσει και φυσικά υπό τον έλεγχο των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, οι τουρκικές κατασκευαστικές εταιρείες κάνουν λόγο για επενδύσεις 1 δισ. δολ. σε υποδομές.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα οι Τουρκοκύπριοι με την υποστήριξη της Άγκυρας “άνοιξαν” τα Βαρώσια προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις. Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, ανακοίνωσε την άρση του καθεστώτος στρατιωτικοποιημένης ζώνης της Αμμοχώστου, σε ποσοστό εδάφους που αναλογεί στο 3,5% και κάλεσε τους Ελληνοκυπρίους να κάνουν αιτήσεις στην επιτροπή που έχει συστήσει το ψευδοκράτος για να πάρουν πίσω τις περιουσίες τους, υπό τον όρο βέβαια, ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024