Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςZagori Mountain Running: 2.600 αθλητές από 27 χώρες με φόντο τα χωριά του Ζαγορίου
Αθλητικός τουρισμός

Zagori Mountain Running: 2.600 αθλητές από 27 χώρες με φόντο τα χωριά του Ζαγορίου

Το Zagori Mountain Running, σε συνεργασία με το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και τις εταιρείες Fifth Element και ActiveMedia Group συνέλεξε πληροφορίες για το οικονομικό αποτύπωμα του ορεινού αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας.

Ολοκληρώθηκε ο 10ος επετειακός αγώνας, Zagori Mountain Running, με τα 46 μοναδικά χωριά του Ζαγορίου να συνθέτουν το τοπίο του αγώνα.
Περισσότεροι από 2.600 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από 27 χώρες, βρέθηκαν στην Ήπειρο, στις 23-25 Ιουλίου 2021, για τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος, το Zagori Mountain Running, που διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια και με ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, παρουσία του υφυπουργού Αρμόδιου για Θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ. Γιώργου Αμυρά. Η διοργάνωση ανέδειξε την αθλητική, τουριστική και πολιτιστική πλευρά της περιοχής, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 12.500 επισκέπτες, με την πληρότητα των καταλυμάτων στα Ζαγοροχώρια να αγγίζει το 100%, την περίοδο των αγώνων.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε το Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 4:30 το πρωί, στο Τσεπέλοβο, με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος TeRA 80km. Στον αγώνα-σταθμό στην ιστορία των ορεινών ultra, στους άντρες, νικητής αναδείχτηκε ο κορυφαίος Ισπανός, Miguel Angel Heras Hernandez. Ακολούθησε ο Φώτης Ζησιμόπουλος στη 2η θέση και πολύ κοντά του στην 3η θέση τερμάτισε ο Απόστολος Τζουμάκας. Ο Ισπανός αθλητής, δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό του: “Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να συναντήσω έναν τέτοιο όμορφο αγώνα. Είδα μια εξαιρετική διοργάνωση, με μια φοβερά σηματοδοτημένη διαδρομή, με εξαιρετικά φυσικά τοπία τα οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να έρθει και να τα θαυμάσει”.

Στις γυναίκες, 1η τερμάτισε η Νικολέτα Τζαβάρα και ακολούθησαν η Στυλιανή Λεωνιδάκη στη 2η θέση και η Μάρθα Ξηροφώτου στην 3η.

Αμέσως μετά, στις 6 το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο Marathon 44+. Στη διαδρομή 44 χλμ. νικητής στους άντρες αναδείχτηκε ο Θανάσης Παγουνάδης, 2ος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Τζουμάκας και 3ος ο Γιώργος Δημουλάς. Αντίστοιχα, στις γυναίκες 1η τερμάτισε η χάλκινη Ολυμπιονίκης Χριστίνα Γιαζιτζίδου, τη 2η θέση κατέλαβε η Δήμητρα Τσαλοκώστα και 3η τερμάτισε η Μαρία Μαλάι.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου τη σειρά πήραν οι δύο ολοκαίνουριες διαδρομές των Half Marathon 21 χλμ. και Entry Race 10 χλμ. Στη διαδρομή των 21 χλμ. νικητής στους άντρες αναδείχτηκε ο Άγγελος Φραγκούλης, ακολούθησε στη 2η θέση ο Μπιλ Μπαλαμώτης και 3ος τερμάτισε ο Λάμπρος Μπασιαδήμας. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχτηκε η Δήμητρα Χαιροπούλου, στη 2η θέση βρέθηκε η Αναστασία Τζάρου και στην 3η η Μαρία Λουφέκη. Τέλος, στα 10 χλμ., στους άντρες, νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Γιώργος Δημουλάς, 2ος τερμάτισε ο Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης και 3ος ο Γιάννης Σταλίκας. Στις γυναίκες, 1η βγήκε η Παναγιώτα Τόκα, 2η η Έλενα Κλαπανάρα και 3η η Δέσποινα Φλώκα.

Έρευνα για το οικονομικό αποτύπωμα του ορεινού αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα
Το Zagori Mountain Running καινοτομεί, καθώς σε συνεργασία με το ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και τις εταιρείες Fifth Element και ActiveMedia Group επενδύει στην έρευνα και τη συλλογή σημαντικών πληροφοριών για το οικονομικό αποτύπωμα του ορεινού αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια των αγώνων διεξήχθη έρευνα στους συμμετέχοντες αθλητές και επισκέπτες της περιοχής, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024