Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Βρετανία αναμένεται να άρει περαιτέρω τους περιορισμούς για τους εμβολιασμένους διεθνείς ταξιδιώτες

Τατιάνα Ρόκου - 28 Ιούλιος 2021, 15:42

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι από τις 16 Αυγούστου οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δε θα χρειάζεται να κάνουν ούτε διαγνωστικό τεστ, αν έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο φορέα του κορωνοϊού, εκτός αν εκδηλώνουν συμπτώματα.


Εντός της ημέρας η υπουργική συντονιστική επιτροπή για την πανδημία στη Βρετανία αναμένεται να συζητήσει -και πιθανώς να εγκρίνει- την εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών από την ΕΕ και τις ΗΠΑ από την υποχρέωση δεκαήμερης καραντίνας μετά από την άφιξή τους στην Αγγλία, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Independent”.

Η εξαίρεση ισχύει ήδη από τις 19 Ιουλίου για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, που είναι πλήρως εμβολιασμένοι μέσω του βρετανικού συστήματος υγείας NHS και ταξιδεύουν από χώρες της “πορτοκαλί” λίστας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει έναν ταξιδιωτικό “διάδρομο” με τις ΗΠΑ που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να έρχονται ελεύθερα από τις ΗΠΑ με τον τρόπο που συνήθως κάνουν” κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο LBC.

Μιλάμε μαζί τους (με τις ΗΠΑ) συνεχώς”, είπε στο LBC. “Προς το παρόν ασχολούμαστε με το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κι εκείνες το ίδιο ένα κύμα, αλλά να είστε βέβαιοι ότι το παρακολουθούμε συνεχώς. Μόλις θα έχουμε κάτι να πούμε για τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους, θα το μάθετε”.

Οι αλλαγές αναμένονται την επόμενη εβδομάδα και προκύπτουν αφότου οι αεροπορικές εταιρείες ισχυρίστηκαν ότι σε τεστ που έκαναν, αποδείχθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να απαλλάξει με ασφάλεια τους πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες των ΗΠΑ και της ΕΕ από τη διαδικασία της απομόνωσης.

Το αεροδρόμιο Heathrow, η British Airways και η Virgin Atlantic δήλωσαν ότι το 10ήμερο πιλοτικό τους πρόγραμμα απέδειξε ότι η κατάσταση εμβολιασμού των ταξιδιωτών μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά και με ακρίβεια, εκτός συνόρων.

Ακόμη, η “Daily Telegraph” αποκαλύπτει ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι από τις 16 Αυγούστου οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δε θα χρειάζεται να κάνουν ούτε διαγνωστικό τεστ, αν έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένο φορέα του κορωνοϊού, εκτός αν εκδηλώνουν συμπτώματα. Εκείνη την ημερομηνία θα καταργηθεί η υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης για τους πλήρως εμβολιασμένους που θα ειδοποιούνται ότι ήρθαν σε επαφή με κρούσμα, αλλά μέχρι τώρα θεωρείτο ότι θα έπρεπε να υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top