Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΧωρίς καραντίνα στη Βρετανία οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί από τις 2 Αυγούστου
Τουριστική πολιτική

Χωρίς καραντίνα στη Βρετανία οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί από τις 2 Αυγούστου

Από τις 2 Αυγούστου οι πλήρως εμβολιασμένοι στην ΕΕ ή στις ΗΠΑ πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Αγγλία χωρίς να υποχρεώνονται σε 10ήμερη απομόνωση. 'Ανοίγουν' και οι διεθνείς κρουαζιέρες.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 2 Αυγούστου (στις 4 το πρωί) οι πλήρως εμβολιασμένοι στην ΕΕ ή στις ΗΠΑ πολίτες – με εμβόλια αναγνωρισμένα από τον European Medicines Agency, τον αμερικανικό FDA ή τις ελβετικές Αρχές- θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Αγγλία χωρίς να υποχρεώνονται σε δεκαήμερη απομόνωση, εφόσον η χώρα αναχώρησης δεν υπάγεται στην “κόκκινη” ταξιδιωτική λίστα.

Η εξαίρεση καραντίνας ισχύει ήδη από τις 19 Ιουλίου για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία) που επιστρέφουν από “πορτοκαλί” χώρες, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι μέσω του εθνικού συστήματος υγείας NHS.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου οι βρετανικές αρχές θα αναγνωρίζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και από τις αρsμόδιες αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ, επιτρέποντας σε ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τις χώρες EFTA (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία), την Ανδόρα, το Μονακό και το Βατικανό να ενωθούν ξανά με συγγενείς και φίλους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδεύουν προς την Αγγλία θα πρέπει πάντως να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρηση και σε μοριακό τεστ (PCR) κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη.

Επίσης, ανακοινώθηκε και η επανέναρξη των διεθνών κρουαζιέρων.Όσοι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδεύουν προς την Αγγλία θα πρέπει πάντως να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρηση και σε μοριακό τεστ κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024