Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Χωρίς καραντίνα στη Βρετανία οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί από τις 2 Αυγούστου

Τατιάνα Ρόκου - 29 Ιούλιος 2021, 09:28

Από τις 2 Αυγούστου οι πλήρως εμβολιασμένοι στην ΕΕ ή στις ΗΠΑ πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Αγγλία χωρίς να υποχρεώνονται σε 10ήμερη απομόνωση. 'Ανοίγουν' και οι διεθνείς κρουαζιέρες.


Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τις 2 Αυγούστου (στις 4 το πρωί) οι πλήρως εμβολιασμένοι στην ΕΕ ή στις ΗΠΑ πολίτες - με εμβόλια αναγνωρισμένα από τον European Medicines Agency, τον αμερικανικό FDA ή τις ελβετικές Αρχές- θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Αγγλία χωρίς να υποχρεώνονται σε δεκαήμερη απομόνωση, εφόσον η χώρα αναχώρησης δεν υπάγεται στην “κόκκινη” ταξιδιωτική λίστα.

Η εξαίρεση καραντίνας ισχύει ήδη από τις 19 Ιουλίου για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία) που επιστρέφουν από “πορτοκαλί” χώρες, εφόσον είναι πλήρως εμβολιασμένοι μέσω του εθνικού συστήματος υγείας NHS.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps, από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου οι βρετανικές αρχές θα αναγνωρίζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και από τις αρsμόδιες αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ, επιτρέποντας σε ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τις χώρες EFTA (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία), την Ανδόρα, το Μονακό και το Βατικανό να ενωθούν ξανά με συγγενείς και φίλους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσοι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδεύουν προς την Αγγλία θα πρέπει πάντως να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρηση και σε μοριακό τεστ (PCR) κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη.

Επίσης, ανακοινώθηκε και η επανέναρξη των διεθνών κρουαζιέρων.Όσοι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδεύουν προς την Αγγλία θα πρέπει πάντως να υποβάλλονται σε τεστ πριν από την αναχώρηση και σε μοριακό τεστ κατά τη δεύτερη ημέρα μετά από την άφιξη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top